Εύη Χριστοφιλοπούλου: Δεν είμαστε αριστεροί, η ΝΔ είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου επέκρινε τον Νίκο Ανδρουλάκη, αναφέροντας πως ασκεί αντιπολίτευση της δεκαετίας του ’80

Τους λόγους που αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, εξήγησε η Εύη Χριστοφιλοπούλου σημειώνοντας πως η ίδια ποτέ δεν ήθελε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα τελευταία τρία χρόνια έχω απογοητευτεί από τον χώρο τον οποίο υποστήριξα για πάρα πολύ καιρό, το ΠΑΣΟΚ δηλαδή», είπε αρχικά η Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1.

«Η ΝΔ έχει έναν σοβαρό κεντρώο χώρο, έχει τον συντηρητικό χώρο, έχει και τον φιλελεύθερο χώρο άρα εγώ θεωρώ ότι είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα. Ζούμε σε μια εποχή συγκλίσεων προς το κέντρο όπου ο πραγματικός πολιτικός αντίπαλος και εχθρός είναι ο ακροδεξιός λαϊκισμός και ο ακροαριστερός λαϊκισμός. Τα άκρα απειλούν την Ευρώπη, την Ελλάδα», επισήμανε η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

H Εύη Χριστοφιλοπούλου σημείωσε πως ένας από τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση για την αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ ήταν το ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν το ήθελα σε καμία περίπτωση, από καιρό και εγώ και άλλα μέλη του ΠΑΣΟΚ, το είχαμε επισημάνει με πάρα πολλούς τόνους, όχι γιατί εχθρευόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά διότι πρώτον δεν είμαστε αριστεροί και δεύτερον και κυριότερο ήμασταν πολύ επιφυλακτικοί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε στο παρελθόν με την αντιμνημονιακή οργή και το πώς πολιτεύτηκε με λαϊκισμό πόσο έβλαψε τη χώρα. Και ο κόσμος το έχει καταλάβει αυτό πια και δεν θέλουμε πολλοί από εμάς σε καμία περίπτωση να έχουμε καμία σχέση με εκείνο που υπήρξε ο ΣΥΡΙΖΑ και ούτε με ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα».

Μιλώντας συγκεκριμένα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη εξέφρασε την απογοήτευσή της αποδίδοντάς του αντιπολιτευτικές πρακτικές του παρελθόντος. «Δεν έχει νόημα να πω κάτι, φοβάμαι ότι έχει εγκλωβιστεί σε έναν στενό κύκλο. Καλό θα ήταν να ανοίξει περισσότερο και να αναθεωρήσει. Ενώ θα μπορούσε ως νεότερη γενιά πολιτικών να ανοίξει τα φτερά του και να πάει σε μια πολιτική ουσιαστικής αντιπολίτευσης έχει παραμείνει στην αντιπολίτευση του «όχι σε όλα». Είναι της δεκαετίας του ’80 αυτή η αντιπολίτευση, έχει παρέλθει», ανέφερε η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Γενικότερα για το ρόλο και το λόγο της αντιπολίτευσης, απάντησε πως «υπάρχει μια αντιπολίτευση κατακερματισμένη, υπάρχει μια αντιπολίτευση η οποία καταγγέλλει περισσότερο, αλλά είμαστε σε μια εποχή που ο κόσμος χρειάζεται για να πεισθεί πολύ πιο σαφείς προτάσεις και συγκλίσεις».


Πηγή