Κασσελάκης: «Η άμυνα της χώρας, δεν είναι ζήτημα επικοινωνίας»

«Μυστήριο» γύρω από τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τα F-35

«Θολή» εξακολουθεί να είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή της χώρας μας στο πρόγραμμα των F-35 και στην προμήθεια 20+20 αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών που ετοιμάζεται να υλοποιήσει η κυβέρνηση, μετά τη θετική εισήγηση των ΗΠΑ, παρά την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στο Πεντάγωνο.

Η συνάντηση του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Νίκο Δένδια, διήρκησε λιγότερο από μία ώρα. Ο Στέφανος Κασσελάκης, που συνοδεύονταν από τον πρώην υπουργό Άμυνας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Αποστολάκη, όπως ήταν λογικό μετά από μια τέτοια συζήτηση, εστίασε στο περίγραμμα της ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών.

«Ευχαριστούμε ειλικρινά τον Υπουργό Άμυνας, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους επικεφαλής των Επιτελείων για την ενημέρωση και τον χρόνο τους. Συζητήσαμε πάρα πολλά θέματα, ήταν μια πολύ ειλικρινής συζήτηση», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συμπλήρωσε, επίσης, πως «θέλω να σας πω ότι ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, είμαστε εδώ για να είμαστε παραγωγικοί στα εθνικά ζητήματα. Για εμάς, τα εθνικά θέματα, η άμυνα της χώρας, δεν είναι ζήτημα επικοινωνίας».

Πάντως, το εν λόγω πρόγραμμα, θα έχει κόστος που θα ξεπεράσει τα 8 δις ευρώ – σε περίπτωση, πάντα, που υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου. Επομένως, θα περίμενε κανείς μια καθαρή τοποθέτηση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον αρχηγό του – έστω και σε δεύτερο χρόνο, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας.

Αντίθετα, ο Στέφανος Κασσελάκης αρκέστηκε στο να δηλώσει πως «Ενημερωθήκαμε σήμερα όσον αφορά στα εξοπλιστικά. Είμαστε στην αρχή μιας μακράς διαδικασίας για να κατανοήσουμε τη συμφωνία που έκανε η Ελλάδα».

Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε το ζήτημα της αμοιβής των στρατιωτικών, και του οικογενειακού τους σχεδιασμού, που έχουν μείνει πίσω. Και συγχρόνως το ζητήματα συνολικού και ολιστικού εκσυγχρονισμού των υποδομών της χώρας, και των αμυντικών υποδομών ειδικά.


Πηγή