Συνάντηση Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου: Τι συζήτησαν για F35, ιδιωτικά πανεπιστήμια και ακρίβεια

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (29/01) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την κυρία Σακελλαροπούλου για τα τρέχοντα ζητήματα, ανάμεσά τους την προμήθεια των F35 από τις ΗΠΑ, τις εξελίξεις από το μέτωπο της ακρίβειας αλλά και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

«Έλαβα επιστολή από τον κύριο Μπλίνκεν, με την οποία η Ελλάδα εντάσσεται επίσημα στο πρόγραμμα των F35, λαμβάνοντας ταυτόχρονα και μια σημαντική δωρεάν βοήθεια από τις ΗΠΑ. Είναι η επισφράγιση των εξαιρετικών σχέσεων των δυο χωρών», ανέφερε αρχικά ο κύριος Μητσοτάκης.

«Η Κυβέρνηση ξεδιπλώνει με μεγάλη ταχύτητα το μεταρρυθμιστικό της έργο. Κάθε φορά που θα εχογμε πρόσθετες δημοσιονομικές δυνατότητες θα φροντίζουμε να αξιοποιούμε αυτό το πλεόνασμα», συνέχισε ο κύριος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «η μεταρρύθμιση στην παιδεία μας απασχολεί και έχει φέρει μια σχετική αναταραχή, αλλά θέλω να επαναλάβω πως σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε και το δημόσιο πανεπιστήμιο».

Αναφορικά για το μέτωπο των αγροτών ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «ακούμε και τους αγρότες που δικαιολογημένα διαμαρτύρονται. Εμείς ήμασταν το κόμμα που στηρίξαμε τους αγρότες. Οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές».

«Η ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας είναι πολύ σημαντική», σημείωσε από την πλευρά της η κυρία Σακελλαροπούλου και πρόσθεσε για τα ζητήματα εσωτερικού πως «η κοινωνία δείχνει τον δρόμο για τις αλλαγές».

Σε ό,τι αφορά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, η ΠτΔ, σημείωσε πως «στα πανεπιστήμια δεν μπορεί να σταματάει η λειτουργία τους. Στο θέμα του πρωτογενούς τομέα είναι σπουδαίο να υπάρχει διάλογος γιατί έτσι εξασφαλίζουμε και την κοινωνική συνοχή».


Πηγή