Ομόφυλα ζευγάρια: Εντός της ημέρας σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου

Το νομοσχέδιο μετά τη διαβούλευση θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή στις 12 ή στις 13 Φεβρουαρίου.

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αναμένεται να βγει απόψε σε διαβούλευση και ο στόχος είναι να έχει ψηφιστεί 12 έως 13 Φεβρουαρίου, όπως προκύπτει μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου.

Για το θέμα μίλησε ο Παύλος Μαρινάκης στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, λέγοντας ότι «δεν θα μπαίναμε ποτέ σε αντιπαράθεση με την Εκκλησία» μιλώντας για το νομοσχέδιο.

«Έχουμε απόλυτο σεβασμό στις απόψεις της Εκκλησίας, είναι διαχρονικός ο σεβασμός αυτός. Ειδικά στις τελευταίες κρίσεις, η Εκκλησία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην στήριξη της κοινωνίας» είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και συμπλήρωσε: «Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση έχει την εκτελεστική εξουσία και φέρνει νομοσχέδια και ψηφίζουν οι βουλευτές. Δεν θα μπαίναμε ποτέ σε αντιπαράθεση με την Εκκλησία».

Για την έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε: «Η Εκκλησία έχει κάθε δικαίωμα να έχει την άποψη της, έχουμε Δημοκρατία, ο καθένας εκφράζει ελεύθερα την άποψη του. Εκφράζει μια άποψη η Εκκλησία. Πολλές φορές στην δημοκρατία πρέπει να πάρεις αποφάσεις για μια κατηγορία πολιτών και για τα δικαιώματα τους. Δεν κάνουμε κάτι που παραβιάζει τον πυρήνα της οικογένειας. Δεν θέλουμε ένα παιδί να μεγαλώνει με έναν ορατό και έναν αόρατο γονέα. Ρυθμίζουμε μια πραγματικότητα που υπάρχει στην κοινωνία, υπάρχουν δύο άνδρες και δύο γυναίκες που μεγαλώνουν παιδιά που αντιμετωπίζονται ως παιδιά κατώτερου θεού, εμείς θέλουμε να πάμε παρακάτω».

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να αναφερθεί και στις αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, όσο και στις φήμες που ακούγονται από το βράδυ της Τρίτης ότι η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία Κεφάλα ενδέχεται να υποβάλει την παραίτησή της.

«Δεν επιβεβαιώνω τις αναφορές για επικείμενη παραίτηση της κ. Κεφάλα, δεν γνωρίζω να ισχύει κάτι τέτοιο» δήλωσ ο Παύλος Μαρινάκης, ενώ αναφέρθηκε γενικά και στις αντιδράσεις από τα στελέχη της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός είπε ότι οι υπουργοί έχουν αυξημένη ευθύνη από την ώρα που θα εγκριθεί το νομοσχέδιο. Θα δούμε τις εξελίξεις».


Πηγή