Χρυσοχοΐδης: «Η οπαδική βία είναι οργανωμένο έγκλημα – Με τα παιδιά στα γήπεδα στις 12/2»

Βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποτελεί η αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας, όπως ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, το βράδυ της Τρίτης.

Μήνυμα μηδενικής ανοχής σε κάθε κρούσμα οπαδικής βίας απέστειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας πως «είναι οργανωμένο έγκλημα», σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ και μεταδίδεται αυτή την ώρα.

Δείτε ζωντανά τη συνέντευξη:

Ο υπουργός ανέφερε:

«Έχουμε ετοιμάσει τη Λευκή Βίβλο της αστυνομίας, δηλαδή τη σύγχρονη αστυνομία που θέλουμε τον 21ο αιώνα. Η τελευταία φορά που άλλαξε η αστυνομία ήταν το 2000. Έκτοτε δεν έχει γίνει καμία αλλαγή ποτέ. Πρέπει να αλλάξει η αστυνομία και να χτίσει μια σχέση που θα οδηγήσει στην επίλυση των προβλημάτων».

«Βασική προτεραιότητα του Υπουργείου αποτελεί η αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας. Να πάρουμε τα παιδιά μας και να πάμε όλοι στα γήπεδα, που ανοίγουν τη 12η Φεβρουαρίου και να τελειώνουμε με όλους αυτούς.

Με αυτόν τον τρόπο, θα αναγκάσουμε και τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, τους υπεύθυνους, οι οποίοι δεν έχουν λόγους να διαθέτουν γήπεδα που καίγονται ή δημιουργούν προβλήματα, γιατί κι αυτοί εισπράττουν από έναν καλό αγώνα. Μία ρεαλιστική συνεργασία», επεσήμανε ακόμη.

«Λοιπόν, εδώ είναι και η εφαρμογή του αθλητικού νόμου. Όποιος ασχημονεί μέσα στο γήπεδο, βλάπτει την ομάδα του. Ή όταν είναι στο αντίπαλο γήπεδο, βλάπτει την ομάδα του, η οποία παίζει εκτός έδρας», συμπλήρωσε.

Τέλος, υποσχέθηκε πως «θα καταβάλω μεγάλη προσπάθεια, ώστε αυτά τα εγκληματικά στοιχεία να τα οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη και να τελειώνουμε, γιατί είναι οργανωμένο έγκλημα».


Πηγή