Ο «μπουρλοτιέρης» Κασσελάκης ανατινάζει τις «γέφυρες» με το ΠΑΣΟΚ

Από την ημέρα που ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκείνο έχει βρεθεί στην τρίτη θέση των δημοσκοπήσεων, με το ΠΑΣΟΚ να έχει περάσει στη δεύτερη θέση, σε όλες τις μετρήσεις

Τις «γέφυρες» που προσπαθούν να στήσουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, με στόχο την ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης, «ανατινάζει» ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς στη συνέντευξη που παραχώρησε, χθες, στο Star, χαρακτήρισε δύο φορές τον Νίκο Ανδρουλάκη «εκβιαζόμενο από τον πρωθυπουργό», προκαλώντας την οργή της Χαριλάου Τρικούπη και αμηχανία στα στελέχη του κόμματος του.

Από την ημέρα που ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκείνο έχει βρεθεί στην τρίτη θέση των δημοσκοπήσεων, με το ΠΑΣΟΚ να έχει περάσει στη δεύτερη θέση, σε όλες τις μετρήσεις. Την ίδια, πάντως, στιγμή, ούτε το πάλαι πότε κραταιό κίνημα καταγράφει ποσοστά ικανά να ενοχλήσουν τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με βάση τα παραπάνω, έχει ξεκινήσει μια συζήτηση από τη βάση των κομμάτων της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, για το πως ο χώρος θα μπορέσει να ανασυνταχθεί και να αποτελέσει το αντίπαλο δέος απέναντι στην επελαύνουσα δεξιά. Στη συζήτηση αυτή, μάλιστα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συμμετέχουν πρόσωπα από όλους τους φορείς του χώρου. Και όποιος κάνει ότι δεν το βλέπει, απλά στρουθοκαμηλίζει.

Ήδη έχει κατατεθεί η πολιτική πλατφόρμα του Διονύση Τεμπονέρα, ενώ οι Γιάννης Ραγκούσης, Κώστας Ζαχαριάδης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος, προτείνουν τη μετακίνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών. Αρνητική στη συζήτηση για τον χώρο δεν είναι η Νέα Αριστερά, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει προαναγγείλει πρωτοβουλίες, μετά τις ευρωεκλογές.

Αυτή η κινητικότητα, από την οποία απέχει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανές ότι της προκαλεί έντονη αμηχανία και ανησυχία για το μέλλον της, καθώς τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η Νέα Αριστερά δεν θέλουν να έχουν σχέση μαζί της, καθώς θεωρούν τον Στέφανο Κασσελάκη και τους συν αυτώ, «ακραία τοξικούς».

Υπό αυτό το πρίσμα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση η επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει «μπουρλότο» στα σενάρια για το μέλλον της προοδευτικής παράταξης, χαρακτηρίζοντας δυο φορές τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «εκβιαζόμενο από τον πρωθυπουργό», κάτι που προκάλεσε την οργή της Χαριλάου Τρικούπη.

«Ο ένθερμος οπαδός και παρ’ ολίγον Υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη, καλό θα ήταν να βουτάει τη γλώσσα του στο μυαλό, ώστε να μην θυμίζει τον ψηφιακό βούρκο της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας πως «οι σημερινές δηλώσεις του είναι αποκαλυπτικές ότι πρόκειται για έναν “Πολάκη made in USA”».

Τα όσα έλεγε ο Στέφανος Κασσελάκης, «πάγωσαν» πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που αδυνατούσαν να πιστέψουν αυτά που άκουγαν από το στόμα του προέδρου τους. Όταν συνήλθαν από το σοκ, κατάλαβαν ότι τόσο εκείνος, όσο και τα στελέχη που έχουν συνταχθεί μαζί του, επέλεξαν συνειδητά να «τορπιλίσουν» κάθε πιθανότητα διαλόγου με τη Χαριλάου Τρικούπη, αδιαφορώντας πλήρως για την αγωνία των προοδευτικών πολιτών και τις ανάγκες της χώρας.


Πηγή