Πέτη Πέρκα: Προσπάθεια συγκάλυψης για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών

Η βουλευτής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Πέτη Πέρκα αντέδρασε στον τρόπο που η Εξεταστική Επιτροπή διαχειρίζεται την υπόθεση των Τεμπών. 

Στον τρόπο με τον οποίο η Εξεταστική Επιτροπή διαχειρίζεται το δυστύχημα των Τεμπών, αντέδρασε η Πέτη Πέρκα. Η βουλευτής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, μιλώντας στη Βουλή, πως η εξεταστική επιτροπή ξεκίνησε τη διερεύνηση από το 1997 και με μάρτυρες που δεν έχουν σχέση με το δυστύχημα «με αποτέλεσμα να εξετάζουμε μάρτυρες που δεν ξέρουν, δεν θυμούνται μετά από τόσα χρόνια και το μόνο που καταθέτουν είναι υποθετικές κρίσεις».

Η Πέτη Πέρκα τόνισε ότι αποκλείστηκαν μάρτυρες – κλειδιά, που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην υπόθεση. «Για παράδειγμα αποκλείστηκαν ανώτερα στελέχη ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που ορίστηκε από τις οικογένειες, εκπρόσωποι εργαζομένων, σημαντικοί πραγματογνώμονες, κ.ά.».

Κλείνοντας, είπε: «Ως επιτομή αυτής της λειτουργίας έρχεται και η κυνική δήλωση του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Δημήτριου Μαρκόπουλου η οποία μας οδήγησε ως Νέα Αριστερά στην κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του. Η ενέργεια αυτή αποτελεί την ελάχιστη κίνηση σεβασμού στην μνήμη των θυμάτων των Τεμπών και των οικογενειών τους. Οτιδήποτε λιγότερο μετατρέπει την προσβολή σε κυβερνητική γραμμή».


Πηγή