Θεοχαρόπουλος: Δεν θέλω ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι κόμμα διαμαρτυρίας αλλά διακυβέρνησης – Τι είπε για ΠΑΣΟΚ

Την ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, ζητούν με παρέμβαση τους Ζαχαριάδης-Ραγκούσης-Θεοχαρόπουλος. 

Υπεραμύνθηκε της κοινής παρέμβασης να ενταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, την οποία κατέθεσε με τους Κώστα Ζαχαριάδη και Γιάννη Ραγκούση, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Δεν είναι μια αντιπαραθετική κίνηση αλλά μια παράλληλη κίνηση στον πρόεδρο» εξήγησε ο κ. Θεοχαρόπουλος μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

«Η σύγχρονη κεντροαριστερά είναι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ άρα αυτό που προτείνουμε είναι η εναρμόνιση με τον κόσμο που ψηφίζει τον ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε και επισήμανε: «Άλλες οι ανάγκες της επιοχής των Μνημονίων που τότε υπήρξε έδαφος για τη ριζοσπαστική αριστερά. Τώρα το έδαφος που θα κερδηθούν οι μάχες είναι αυτό της κεντροαριστεράς. Εγώ δεν θέλω να είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας αλλά διακυβέρνησης και για να γίνει αυτό πρέπει να γίνουμε σύγχρονη κεντροαριστερά».

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, είπε πως «έκλεισε ένας πρώτος ιστορικός κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι και αυτό έχει δηλωθεί και από τον Τσίπρα».

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, με τελευταία αυτή της Alco, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος παρατήρησε ότι «παρά την πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε απο τον κόσμο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί την εναλλακτική λύση απέναντι στον Μητσοτάκη».

Τέλος, απευθυνόμενος προς τη Χαριλάου Τρικούπη είπε ότι «δεν είναι κανείς ιδιοκτήτης θέσεων, ιδεών και πολιτικών χώρων. Εμείς έχουμε αντιπαλο ιδεολογικό και στρατηγικό τη ΝΔ και όχι το ΠΑΣΟΚ, η σχέση μας είναι ανταγωνιστική. Η πρότασή μας δεν είναι να ενωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ αλλά η πρότασή μας είναι τώρα να πάμε Κεντροαριστερά».


Πηγή