ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένει «αδιαμεσολάβητα» ο Κασσελάκης, παρά τις «γκρίνιες»

Τη τακτική των απροειδοποίητων επισκέψεων σε περιοχές της Ελλάδας και χώρους εργασίας, συνεχίζει ο Στέφανος Κασσελάκης, που επενδύει στη λεγόμενη «αδιαμεσολάβητη» σχέση με τους πολίτες, παρακάμπτοντας το κόμμα και τις οργανώσεις του σε τοπικό και κλαδικό επίπεδο.

Το βράδυ του Σαββάτου και λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, επισκέφτηκε το ΕΚΑΒ, με σκοπό να βρεθεί, όπως σημειώνει σε σχετική του ανάρτηση, κοντά στους εργαζόμενους, να τους πει «χρόνια πολλά» και να δηλώσει «την παρουσία μας στο πλευρό τους την ώρα που είναι ξεχασμένοι από την Πολιτεία».

Είχε προηγηθεί, λίγες ώρες νωρίτερα, η επίσκεψη του στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Με αυτό τον τρόπο θέλησε να δείξει ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας παραμένει μια από τις βασικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι το υποβαθμίζει, προς όφελος των ιδιωτών του κλάδου.

Είναι προφανές ότι ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αισθάνεται πιο άνετα με αυτές τις κινήσεις. Όχι τόσο γιατί βρίσκεται σε προστατευμένο περιβάλλον, αλλά γιατί με αυτό τον τρόπο αποφεύγει τις «ανεπιθύμητες» για τον ίδιο συζητήσεις με τα μέλη του κόμματος που αγωνιούν για το αύριο, αλλά και με τους δημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν την «κακή συνήθεια» να κάνουν ερωτήσεις.

Σε επίπεδο μικρομεσαίων στελεχών, έχει εκφραστεί πολλές φορές η δυσαρέσκεια για αυτή την τακτική του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς θεωρούν ότι τους παρακάμπτει. Μάλιστα, η ενόχληση αυτή είναι ακόμα πιο έντονη στην περιφέρεια, εκεί που οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι, πλέον, αισθητά μικρότερες από ότι στην Αθήνα.

Ο οδικός χάρτης για το Συνέδριο

Την ίδια στιγμή, η Κουμουνδούρου «φορτσάρει» και για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου. Αν και ο διακηρυγμένος στόχος είναι το να καταστεί ένα Συνέδριο επανεκκίνησης, δεν λείπουν τα πρώτα «τζαρτζαρίσματα» για τους συσχετισμούς δύναμης, ανάμεσα στους «νεοπροεδρικούς» και την «παλιά φρουρά».

Στα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται να παρουσιαστεί το κείμενο της επιτροπής θέσεων, πάνω στο οποίο θα ξεκινήσει ο δημόσιος προσυνεδριακός διάλογος. Στις αρχές Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί και η ψηφοφορία για την εκλογή συνέδρων, με τον κατάλογο για τις εγγραφές μελών που θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν, να κλείνει είτε την 1η, είτε την 8η Φεβρουαρίου.


Πηγή