Έξι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διαφώνησαν αλλά ψήφισαν «ναι» λόγω κομματικής πειθαρχίας

Η τροπολογία για τους μετανάστες και το ζήτημα της εργασίας έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα στην Κυβέρνηση

Αρκετούς τριγμούς έχει προκαλέσει η τροπολογία για την εργασία των παράτυπων μεταναστών στην Κυβέρνηση, η οποία υπερψηφίστηκε μεν, αλλά με αρκετή γκρίνια δε.

Σύμφωνα με το MEGA, έξι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διαφώνησαν με την συγκεκριμένη τροπολογία ωστόσο ψήφισαν «ναι» υπό τον φόβο της κομματικής πειθαρχίας, με τον Παύλο Μαρινάκη με δηλώσεις του νωρίτερα να έχει ξεκαθαρίσει πως θα γίνουν όλα τα προβλεπόμενα από τον εσωτερικό κανονισμό για όσους ψηφίσουν «όχι».

Να θυμίσουμε πως ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ψήφισε «όχι» ωστόσο δεν τίθεται θέμα διαγραφή του από το κυβερνών κόμμα.

Παρέμβαση Καιρίδη

«Με την ρύθμιση αυτή, αποδεικνύουμε ότι ακολουθούμε την μέση οδό, την οδό της λογικής, ανάμεσα στα άκρα, την οδό που φέρνει αποτέλεσμα», ξεκαθάρισε νωρίτερα από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής για τη ρύθμιση για τους μετανάστες ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης.

Ο κ. Καιρίδης τόνισε με έμφαση ότι σε αυτό η Νέα Δημοκρατία έχει και μια μεγαλύτερη ευθύνη ως η μεγαλύτερη παράταξη της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, ιδίως «τώρα που το ζήτημα αυτό καίει την Ευρώπη στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές».

Τι προβλέπει το επίμαχο άρθρο

Στο εν λόγω άρθρο ρυθμίζονται ζητήματα αναφορικά με την απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών σε αγροτικές εργασίες, και ζητήματα σχετικά με τις επενδύσεις πολιτών τρίτων χωρών, (σ.σ. ερανιστικό, όπως χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση).

Το άρθρο προβλέπει παράταση ενός έτους για την υποβολή αίτησης από εργοδότη ο οποίος επιθυμεί να προσλάβει πολίτη τρίτης χώρας που απαλλάσσεται από την υποχρέωση θεώρησης εισόδου.

Όπως ορίζεται, «εργοδότης, ο οποίος επιθυμεί να προσλάβει πολίτη τρίτης χώρας, που απαλλάσσεται από την υποχρέωση θεώρησης εισόδου, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 4251/2014 (Α’ 80), μπορεί να υποβάλει, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2024, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας, αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του τόπου διαμονής του, με βάση τις θέσεις απασχόλησης, όπως καθορίζονται με την κοινή υπουργική απόφαση του άρθρου 11 του ν. 4251/2014, προκειμένου να τον μετακαλέσει για απασχόληση στην εποχιακή αγροτική οικονομία».


Πηγή