Βίοι αντίθετοι και παράλληλοι για ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά

Τόσο το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη, όσο και η νέα προσπάθεια των που δημιούργησαν οι βουλευτές και τα στελέχη που συσπειρώνονται γύρω από τους Έφη Άχτσιόγλου, Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο, σκοπεύουν να καταψηφίσουν επί της αρχής τον Προϋπολογισμό.

Βίους αντίθετους, αλλά και παράλληλους, φαίνεται πως ακολουθούν κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του Προϋπολογισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη που δημιούργησαν τη Νέα Αριστερά, μετά από το πρόσφατο οδυνηρό «διαζύγιο» ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Προϋπολογισμός «ταυτότητας»

Τόσο το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη, όσο και η νέα προσπάθεια των που δημιούργησαν οι βουλευτές και τα στελέχη που συσπειρώνονται γύρω από τους Έφη Άχτσιόγλου, Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο, σκοπεύουν να καταψηφίσουν επί της αρχής τον Προϋπολογισμό.

Παράλληλα, όπως έχει διαφανεί ως τώρα και δηλώνουν οι εκπρόσωποι τους στο Κοινοβούλιο, ασκούν, ταυτόχρονα, σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση, για το σύνολο της πολιτικής της. Άλλωστε, δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ημέρες από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, επομένως, είναι λογικό να θεωρούν ως μεγάλο εχθρό τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Γρίφος» οι Αμυντικές Δαπάνες

Παρά το γεγονός ότι διαφωνούν κάθετα με την κυβερνητική πολιτική -τουλάχιστον σε επίπεδο λόγου-, υπάρχει ένα σημείο στο οποίο ενδέχεται να διαφοροποιηθούν τα δύο κόμματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, διά στόματος του προέδρου του στο Kontra, ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες, με την Έφη Άχτσιόγλου, να δηλώνει στο δελτίο του Action24, ότι η Νέα Αριστερά θα αποφασίσει για το τι θα πράξει, μέχρι την Κυριακή.

Η στάση της Κουμουνδούρου θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, τα προηγούμενα δύο χρόνια, είχε καταψηφίσει τις Αμυντικές Δαπάνες, καθώς θεωρούσε ότι υπήρχαν σκανδαλώδεις προμήθειες -που έγιναν εμφανείς στους εφαρμοστικούς νόμους- στις Ένοπλες Δυνάμεις, που ουδεμία σχέση είχαν με τις ανάγκες της χώρας.

Επομένως, το να σηκώσει το χέρι του και να πει «ναι» στις Αμυντικές Δαπάνες ο «κυνηγός» της διαφθοράς, Παύλος Πολάκης, δεν θα μείνει ασχολίαστο…

Επιθέσεις σε κυβέρνηση Τσίπρα

Το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ασκεί συχνά κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, είχε προκαλέσει πολλές απορίες. Στο «μαξιλάρι», στη φορολόγηση της μεσαίας τάξης, ακόμα και στην εξωτερική πολιτική της, με την υιοθεσία της -απαράδεκτης- θεωρίας της δήθεν «πατριωτικής Αριστεράς».

Πλέον, τέτοιες αιχμές εναντίον της «πρώτης φοράς», αποτελούν καθημερινότητα, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να λάβει αποστάσεις από τον προκάτοχο του, για να δημιουργήσει τη «σύγχρονη Αριστερά», που δεν θα θέλει να «χωρίζει τους έλληνες ταξικά». Είναι κάτι που το κάνει η ίδια η ζωή και δεν έχει ανάγκη από κανένα κόμμα…

Αντίθετα, η Νέα Αριστερά υπερασπίζεται την παρακαταθήκη της της κυβέρνησης Τσίπρα, σε κάθε ευκαιρία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα στελέχη της δεν κάνουν αυτοκριτική για τα λάθη και τις αδυναμίες της.


Πηγή