Παύλος Μαρινάκης για οπαδική βία: «Θα πάρουμε πιο σκληρές αποφάσεις αν δεν υπάρξει συμμόρφωση»

Αυστηρό μήνυμα από τον Παύλο Μαρινάκη, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα νέα μέτρα για την οπαδική βία που θεσμοθετεί η κυβέρνηση.

Σε εφαρμογή πιο σκληρών μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας θα προχωρήσει η κυβέρνηση, αν δεν υπάρξει συμμόρφωση με τους νέους κανόνες, δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Αν δεν συμμορφωθούν αυτοί που πρέπει θα πάρουμε πιο σκληρές αποφάσεις, η κυβέρνηση θα πάρει όσα μέτρα χρειαστούν, και μετά την 12η Φεβρουαρίου θα εξεταστούν πολλά και κυρίως το ηλεκτρονικό εισιτήριο με ταυτοπροσωπία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με τις χθεσινές ανακοινώσεις για την οπαδική βία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η ουσία του προβλήματος βρίσκεται στις επιθέσεις που σημειώνονται και εκτός γηπέδων.

Η πιο σημαντική ανακοίνωση των χθεσινών μέτρων, όπως είπε ο κ. Μαρινάκης,είναι η επίσκεψη των υπουργών στον Άρειο Πάγο που στοχεύει στην αναβάθμιση της έρευνας της δικαιοσύνης προκειμένου να βρεθούν χρηματοδότες και ηθικοί αυτουργοί ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην ουσία του.

Σε ό,τι αφορά την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για των κεκλεισμένων των θυρών αγώνων, ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι οι ομάδες κατά πλειοψηφία δεν κάνουν έλεγχο των εισιτηρίων με ταυτότητα.

«Καταλαβαίνουμε την οργή και την αγανάκτηση των φιλάθλων που έχουν πληρώσει διαρκείας, αλλά το κράτος οφείλει να προστατέψει και εκείνους που θα θελήσουν να πάνε στο γήπεδο με το παιδί τους και ένα υπεύθυνο κράτος είναι προτιμότερο σε αυτή την περίπτωση να ζητήσει συγγνώμη και να τους προστατέψει αλλά θα ξέρουν ότι όταν επιστρέψουν ποιος θα είναι δίπλα τους», είπε ο κ. Μαρινάκης.

«Την ευθύνη την έχουν εκείνοι που ως ανώνυμες εταιρείες στους πελάτες τους, στους φιλάθλους τους που δίνουν τα λεφτά δεν τους εξασφαλίζουν τις κατάλληλες συνθήκες», πρόσθεσε.


Πηγή