Οικονόμου:«Ενώ ο αστυνομικός χαροπαλεύει, κάποιοι κάνουν αχρεία απόπειρα απόδοσης ευθυνών στην ΕΛΑΣ»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου με δήλωσή του καταφέρεται εναντίον αυτών που επιρρίπτουν ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ., για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού.

Ο Γιάννης Οικονόμου σε ανακοίνωσή του καταφέρεται εναντίον όσων κάνουν «αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ., και ενώ ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ χαροπαλεύει μετά τα χθεσινά επεισόδια στου Ρέντη. Ο ίδιος, εκφράζει την πλήρη στήριξή του στην Ελληνική Αστυνομία.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Μετά τη δολοφονική απόπειρα κατά του 31χρονου αστυνομικού, και ενώ όλη η Ελλάδα προσεύχεται για τη ζωή του, επιχειρείται από ορισμένους μια αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ., με ισχυρισμούς που προκαλούν τη λογική και το δημόσιο αίσθημα.

Με αναφορές, μάλιστα, σε σκοτεινές και περίεργες εποχές της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας. Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει συστηματικά τη δουλειά της, με σεβασμό στα προβλεπόμενα από τον νόμο, ώστε να εντοπίσει τον ή τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό.

Στην προσπάθειά της αυτή έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη μου και τη στήριξή μου. Οι στιγμές επιβάλλουν τον σεβασμό στο έργο των Αρχών και την ομόθυμη στήριξη της κοινωνίας, τόσο για να αποδοθεί δικαιοσύνη όσο και για να μην κυκλοφορούν ανάμεσά μας άνθρωποι με δολοφονική διάθεση.

Κάθε άλλη ενέργεια δυσχεραίνει και υπονομεύει το έργο των Αρχών της Πολιτείας μας και είναι σε ριζική αντίθεση με το δημόσιο αίσθημα».


Πηγή