Ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο

Διήμερη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο με φόντο τις αντιδράσεις των ελεύθερω επαγγελματιών

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής η διήμερη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Αυτή την ώρα στο βήμα βρίσκεται ο πρωθυπουργός αναλύοντας τους στόχους του σχεδίου νόμου για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Δείτε live την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός υπερμύνθηκε του φορολογικού νομοσχεδίου κάνοντας λόγο για 11 ρυθμίσες που όπως υποστήριξε θα «κλείσουν» τα πραθυράκια της φοροδιαφυγής.

Από τους πρώτους μήνες του 2024 όλες οι ταμειακές θα συνδεθούν με POS, τελειώνουν οι επιχειρήσεις δύο ταχυτήτων και περιορίζεται το ψευδεπίγραφο δίλημμα «με ή χωρίς απόδειξη».

  • Οι προβλέψεις του ν/σ λειτουργούν σε πολλές κατευθύνσεις, ενισχύουν προσπάθειες για καταπολέμηση λαθρεμπορίας καυσιμων, άλλη μια πονεμένη ιστορία όπως τη χαρακτήρισε ενώ παραδέχθηκε αναποτελεσματικότητα μέχρι στιγμής. Για τον λόγο αυτό στο εξης θα διακόπτεται αυτόματα με τις εταιρίες που παρανομούς η συνεργασία κάθε εταιρίας που παρανομεί από τον κύκλο διακίνησης και εμπορίας καυσίμων.
  • Τέλος στα μετρητά για την αγοροπωλησία ακινήτων
  • Προνοιακές και κοινωνικές παροχές μόνο μεσω καρτών
  • Έναρξη επαγγελματικής δρασρηριότητς για όλους όσοι εκμεταλλεύονται τα σπίτια τους

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα κάνει «πρεμιέρα» και η ομάδα των «11» με την κοινοβουλευτική μορφή της πλέον, ως «Νέα Αριστερά».

Νωρίτερα,απορρίφθηκε η «Ένσταση αντισυνταγματικότητας για το σχέδιο νόμου Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής» που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο., Νίκου Παππά.


Πηγή