Γκάλοπ GPO: Μήνυμα στην κυβέρνηση για το φορολογικό – «Μην κάνετε πίσω»

Γκάλοπ GPO: «Πρωταθλητές» φοροδιαφυγής για τους πολίτες αναδεικνύονται οι γιατροί

Με τις αντιδράσεις επαγγελματικών κλάδων να κλιμακώνονται ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο, η κοινή γνώμη στέλνει το δικό της μήνυμα στην κυβέρνηση ζητώντας να «μην κάνει πίσω», καθώς πιστεύει ότι η πλειονότητα φοροδιαφεύγει συστηματικά.

Όπως καταγράφει γκάλοπ της GPO για την εφημερίδα Παραπολιτικά, το 84,7% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν και σε ποσοστό 84,8% ότι κρύβουν τα εισοδήματά τους, ενώ αναδεικνύουν «πρωταθλητές » φοροδιαφυγής τους γιατρούς σε ποσοστό 91%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 56,4% τάσσεται υπέρ του νέου φορολογικού νομοσχέδιου με το 59,8% να εκτιμά πως κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ 56,6% των ερωτηθέντων, δηλώνουν πως η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή του μέτρου παρά τις αντιδράσεις.

Όσον αφορά στη διάθεση των εσόδων από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η πλειοψηφία σε ποσοστό 52,9% τάσσεται υπέρ της υγείας, με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και την παιδεία να ακολουθούν με ποσοστά 28% και 14,4%, αντίστοιχα.


Πηγή