Κατσανιώτης: «Δεν θα ψηφίσω τον νόμο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων»

Τη φωνή του με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Μάκη Βορίδη να καταψηφίσουν ένα νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων, εκφράζει ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών. 

Την κατηγορηματική του αντίθεση με τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου εξέφρασε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαϊας της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης μιλώντας σήμερα στον Peloponnisos FM 104,1.

«Καταρχήν, δεν το θεωρώ μεταρρύθμιση. Είναι μια κουβέντα που πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως έχει βγει τόσο έντονα στον δημόσιο διάλογο. Κοινωνικό αίτημα δεν είναι. Με το σύμφωνο συμβίωσης τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να λήξουν όλο το νομικό κομμάτι. Σας θυμίζω ότι δεν είχα ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης. Είναι προφανές ότι δεν θα ψηφίσω και αυτόν τον Νόμο, γιατί οδηγεί – και θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας – σε τεκνοθεσία. Εγώ λέω κάθετα όχι, τα ομόφυλα ζευγάρια δεν μπορούν να υιοθετούν παιδιά. Είναι μια πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση, η οποία δεν πρέπει να ανοίγει πρόχειρα και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τη χρησιμότητά της τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως διαμήνυσε χαρακτηριστικά, είναι για τον ίδιο θέμα αρχής και πρόσθεσε: «Είναι λάθος να ανοίγει μια τέτοια συζήτηση για τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Αυτά τα θέματα λειτουργούν περισσότερο ως ένα καφενειακού τύπου ντιμπέιτ από το να επιλύουν πραγματικά προβλήματα».

Παράλληλα, διέψευσε τις πληροφορίες ότι θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς ευρωεκλογές, τονίζοντας πως δεν τον ενδιαφέρει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.


Πηγή