ΣΥΡΙΖΑ: Εισηγήσεις για μετάθεση του Συνεδρίου – «Αιτία πολέμου» για Τεμπονέρα

Η Κουμουνδούρου αναζητά τον τρόπο που θα αντεπιτεθεί επικοινωνιακά μετά τη διπλή διάσπαση των τελευταίων ημερών. Στόχος είναι η εξωστρέφεια, όπως τόνισε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προκαλέσει η πιθανή αναβολή του Συνεδρίου για μετά τις ευρωεκλογές, κάτι που φαίνεται να προκρίνει μια σειρά από κορυφαίους παράγοντες του κόμματος, που ισχυρίζονται ότι αυτό που προέχει είναι η εκλογική προετοιμασία για τις κάλπες του Ιουνίου.

Ωστόσο, αν επιβεβαιωθεί ένα τέτοιο σενάριο, αυτό θα αποτελέσει αιτία πολέμου για αρκετά στελέχη πρώτης γραμμής και κυρίως για την ομάδα εκείνη που συσπειρώνεται γύρω από τον Διονύση Τεμπονέρα.

Σε γενικές γραμμές, η Κουμουνδούρου αναζητά τον τρόπο που θα αντεπιτεθεί επικοινωνιακά μετά τη διπλή διάσπαση των τελευταίων ημερών. Στόχος είναι η εξωστρέφεια, όπως τόνισε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, στο όργανο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούστηκαν και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα και πιο συγκεκριμένα για τη μετάθεση του χρόνου του Συνεδρίου, από τα τέλη Φεβρουαρίου -όπου έχει προγραμματιστεί- για μετά τις ευρωεκλογές.

Αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες ότι υποστήριξαν η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Θεοδώρα Τζάκρη και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Πάνος Ρήγας, προτάσσοντας την ανάγκη τα εκλογικής προετοιμασίας ενόψει της υπαρξιακής αναμέτρησης στις ευρωεκλογές.

Πάντως, μια τέτοια πρόταση είναι δεδομένο πως θα προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και ειδικά από την πλευρά του Διονύση Τεμπονέρα. Μάλιστα, το νεαρό στέλεχος ζήτησε χθες να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο τον Ιανουάριο.

«Η Κεντρική Επιτροπή με έκτακτη απόφαση της εξαγγείλει τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου το αργότερο τον Ιανουάριο», φέρεται να είπε ο Διονύσης Τεμπονέρας, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τις προθέσεις του.

Πάντως, από την πλευρά της ηγεσίας σημειώνουν ότι το χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου έχει εξαγγελθεί και θα ακολουθηθεί ακριβώς με αυτό τον τρόπο.


Πηγή