Τεμπονέρας σε Κασσελάκη: Δεν θα συμμετέχω σε μη θεσμοθετημένα, καταστατικά όργανα

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Διονύσης Τεμπονέρας «απαιτείται ειλικρίνεια, ωριμότητα και μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Το δικό του μήνυμα στον Στέφανο Κασσελάκη έστειλε ο Διονύσης Τεμπονέρας μετά τις αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Διονύσης Τεμπονέρας «απαιτείται ειλικρίνεια, ωριμότητα και μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Ο Διονύσης Τεμπονέρας δήλωσε την άρνησή του να μετέχει σε «μη θεσμοθετημένα, καταστατικά όργανα». Μιλώντας μάλιστα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Διονύσης Τεμπονέρας ανέφερε: «Ο σεβασμός στο καταστατικό για παράδειγμα δεν συνάδει με την δημιουργία παράκεντρων και παρα-οργάνων που αντιστρατεύονται τα θεσμοθετημένα όργανα. «Μα και ο Αλέξης Τσίπρας το έκανε με το πολιτικό κέντρο» θα αντιτάξει κάποιος. Ισχύει και ήταν λάθος και αρκετοί σύντροφοι πρώην και νυν, νομιμοποίησαν με την συμμετοχή τους, αυτήν την αντικαταστατική συμπεριφορά. Το αποτέλεσμα ήταν γνωστό. Οι αποφάσεις λαμβάνονταν στον «πρωινό καφέ». Η Π.Γ. συνεδρίαζε περίπου μια φορά, κάθε 40 μέρες, με αποτέλεσμα να προκύπτουν λάθη, παραλείψεις και συνεπακόλουθα, δημόσιες διαφωνίες» περιέγραψε ο κ. Τεμπονέρας, προσθέτοντας πως «όταν λέμε σεβασμός στο καταστατικό, πρέπει να το εννοούμε. Όταν λέμε σεβασμός στα όργανα, πρέπει να το εννοούμε».

«Από θέση αρχής συνεπώς δεν προτίθεμαι να συμμετέχω σε μη θεσμοθετημένα, καταστατικά όργανα, σεβόμενος την συλλογική απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου μας, που δημοκρατικά ενέκριναν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μας δεσμεύει ακόμα», κατέληξε.


Πηγή