Τέλος η ομάδα Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ – Τι σηματοδοτεί η εξέλιξη

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως αναμενόταν και η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου αποχώρησε από το κόμμα.

Η συσκεψή της Έφης Αχτσιόγλου με την ομάδα της ξεκίνησε στις 10 το πρωί της Πέμπτης, σε συνέχεια των χθεσιβραδινών εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον «χορό» των αποχωρήσεων να συνεχίζεται.

Όπως αναμενόταν, η λεγόμενη ομάδα των 6+6 αποχώρησε από το κόμμα πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Οι βουλευτές που ανεξαρτητοποιούνται είναι οι:

Αναγνωστόπουλου Σία

Αχτσιόγλου Έφη

Ζειμπεκ Χουσεΐν

Ηλιόπουλος Νάσος

Τζανακόπουλος Δημήτρης

Τζούφη Μερόπη

Φερχάτ Οζγκιουρ

Φωτίου Θεανώ

Χαρίτσης Αλέξης

Στο γραφείο του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα βρίσκονται αυτή την ώρα, οι Νάσος Ηλιόπουλος και Αλέξης Χαρίτσης. Αν και δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος της αιφνιδιαστικής επίσκεψής τους, ωστόσο δεδομένων των εξελίξεων, πιθανότερο είναι να ενημερώσουν για την αποχώρήσή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ανεξαρτητοποίησή τους.

Όπως φαίνεται, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που αισθάνονται να ασφυκτιούν με τη νέα τάξη πραγμάτων, θα έχουν ακόμα μια πολιτική επιλογή.

«Ρελάνς» ψάχνει ο Κασσελάκης

Νωρίτερα, στην Κουμουνδούρου η νευρικότητα ήταν έντονη. Η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να συγκαλέσει, σήμερα, στις 16.00 το απόγευμα, την Πολιτική Γραμματεία, φέρνει νέα διάσταση στην εσωκομματική κρίση, καθώς θεωρείται μια κίνηση που ως στόχο έχει το να φέρει σε δύσκολη θέση την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, σπρώχνοντας την προς την έξοδο.

Επισήμως, η συνεδρίαση αφορά τον προγραμματισμό του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την επόμενη περίοδο, αλλά και την πρόταση για τη συγκρότηση του άτυπου Πολιτικού Κέντρου, το οποίο είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, φαίνεται πως ως στόχο έχει το να κλείσει το εσωκομματικό ζήτημα. Άλλωστε, εδώ και κάποιες μέρες υπήρχαν πληροφορίες για «πρωτοβουλίες» από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ποιες ακριβώς θα είναι αυτές.

Μάλιστα, εδώ και ημέρες κυκλοφορούν οι πληροφορίες πως η «σκληρή» πτέρυγα των προεδρικών στελεχών εισηγείται τη διαγραφής των επτά βουλευτών (Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Σία Αναφνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Θεανώ Φωτίου).

Πάντως, επικοινωνιακά θα προσπαθήσουν να τους «κολλήσουν» την «στάμπα» του αποστάτη, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά πως το σύστημα Κασσελάκη δεν έχει ιδιαιτέρως καλή γνώση της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.


Πηγή