ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση «εξωστρέφεια» από Κασσελάκη – Ενόχληση για τον «ανθρώπινο παράγοντα» των Τεμπών

Την υπόσχεση πως ο ίδιος προσωπικά και ο ΣΥΡΙΖΑ, θεσμικά, θα βρίσκονται δίπλα στον αγώνα τους για Δικαιοσύνη, έδωσε στους συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, ο Στέφανος Κασσελάκης

Να διώξει τα φώτα τις δημοσιότητας από τα εσωκομματικά «μαχαιρώματα» και τα όσα συμβαίνουν στην Κουμουνδούρου τις τελευταίες ημέρες, επιχείρησε μέσω των περιοδειών που πραγματοποίησε το τριήμερο, ο Στέφανος Κασσελάκης, πραγματοποιώντας κινήσεις εξωστρέφειας, με σφοδρές επιθέσεις προς την κυβέρνηση.

Την υπόσχεση πως ο ίδιος προσωπικά και ο ΣΥΡΙΖΑ, θεσμικά, θα βρίσκονται δίπλα στον αγώνα τους για Δικαιοσύνη, έδωσε στους συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στη Λάρισα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για απόπειρα συγκάλυψης των αιτιών που οδήγησαν στην τραγωδία.

«Είμαι εξαιρετικά νευριασμένος, ως και εξοργισμένος για τη συγκάληψη η οποία φαίνεται να διαπράττεται μπροστά στα μάτια μας. Από τη μεριά μου, έχετε το λόγο μου, πως ότι μπορούμε να το κάνουμε και ως Στέφανος προσωπικά και σαν αξιωματική αντιπολίτευση, θεσμικά, θα το κάνουμε μέχρι τέλους», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη μεριά τους, οι εκπρόσωποι των οικογενειών των θυμάτων, με τη θλίψη και την οργή τους να είναι φανερή σε κάθε τους λέξη, παρέδωσαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, φάκελο με στοιχεία που κατά την άποψη τους παρουσιάζουν τις κρατικές ευθύνες που οδήγησαν στο δυστύχημα.

«Από τη μεριά μου, έχετε το λόγο μου, πως ότι μπορούμε να το κάνουμε και ως Στέφανος προσωπικά και σαν αξιωματική αντιπολίτευση, θεσμικά, θα το κάνουμε μέχρι τέλους», συμπλήρωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ενόχληση για τον «ανθρώπινο παράγοντα»

Ωστόσο, μια αποστροφή του κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποίησε με τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, πιθανότατα να ανοίξει ένα νέο εσωκομματικό μέτωπο στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μίλησε για «ξεκάθαρο ανθρώπινο παράγοντα», με αρκετά στελέχη του κόμματος του να υποστηρίζουν ότι στην επανέλαβε τη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας.

«Έχει γίνει ένα έγκλημα στα Τέμπη. Εν έτει 2023, όπου βλέπουμε δύο τρένα να συγκρούονται, από ξεκάθαρο ανθρώπινο παράγοντα», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, που στη συνέχεια επιτέθηκε με σφοδρότητα σε βάρος του πρώην υπουργού Κώστα Καραμανλή, υποστηρίζοντας ότι κατέβηκε εκ νέου για βουλευτής, ώστε να διατηρήσει την ασυλία του.

Όμως, η ζημιά για την αξιωματική αντιπολίτευση είχε ήδη γίνει. Γιατί έστω και άθελα του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην γραμμή της κυβέρνησης, που από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει ότι το δυστύχημα των Τεμπών οφείλεται στο λάθος του σταθμάρχη της βάρδιας και όχι στις δικές της ευθύνες για την έλλειψη τηλεδιοικήσης και των άλλων προβλημάτων του σιδηροδρομικού δικτύου.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγα εκείνα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προβληματίστηκαν από την αναφορά του προέδρου τους, καθώς θεωρούν ότι η Νέα Δημοκρατία θα το χρησιμοποιήσει στην πολιτική αντιπαράθεση.


Πηγή