Νοτοπούλου κατά Τσακαλώτου: Κάποιοι δεν έχουν βγάλει συμπεράσματα από την προσωπική τους ήττα

Τα «καρφιά» της Κατερίνας Νοτοπούλου στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και η απάντησή της στις καταγγελίες Φίλη-Σκουρλέτη για το σκοτεινό διαδίκτυο και τον ρόλο του στην εκλογή Κασσελάκη

Στα Παραπολιτικά Fm μίλησε η Κατερίνα Νοτοπούλου σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ. Η κ. Νοτοπούλου «κάρφωσε» τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για τα όσα είπε στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις εσωκομματικές εκλογές. Όπως ανέφερε η κ. Νοτοπούλου «ούτε έβγαλε συμπεράσματα από την προσωπική του ήττα ως υποψήφιος πρόεδρος ούτε και κατάλαβε τι πήγε λάθος τα προηγούμενα χρόνια».

«Κάποια στελέχη δεν έχουν βγάλει συμπεράσματα ούτε από την ήττα την προσωπική τους κατεβαίνοντας υποψήφιοι για πρόεδροι του κόμματος ούτε από το τι πήγε λάθος όλα τα προηγούμενα χρόνια. Πρώτα απ’ όλα είναι η ώρα της αυτοκριτικής, αντί να κουνάμε το δάχτυλο στον κόσμο που αποφάσισε και με ελπίδα και με αγωνία για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ πρώτα απ’ όλα πρέπει να κοιτάξουμε τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε αρχικά η βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευση, προσθέτοντας στη συνέχεια:

«Για παράδειγμα το ότι έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ τη σύνδεσή του με την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, πολύ κόσμο από τη μεσαία τάξη, από τους ελεύθερους επαγγελματίες θα πρέπει να το δούμε και θα πρέπει να φροντίσουμε να ανακτήσουμε εκείνους τους δεσμούς. Άρα ας επικεντρωθούμε στο να ανακτήσουμε τις σχέσεις μας, να δούμε γιατί ασκήθηκαν κάποιες πολιτικές να παραδεχτούμε στον κόσμο ότι τα μνημόνια δεν ήταν δική μας επιλογή , να δούμε τι πήγε λάθος στο κυβερνητικό πρόγραμμα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έπεισε τον κόσμο, αυτά πρέπει να δούμε για να πάμε παρακάτω».

Η απάντηση στις καταγγελίες Φίλη-Σκουρλέτη για το σκοτεινό διαδίκτυο

Στη συνέχεια η Κατερίνα Νοτοπούλου απάντησε με αιχμηρό τρόπο και στις αναφορές Φίλη και Σκουρλέτη για σκοτεινό διαδίκτυο και τον ρόλο του στην εκλογή Κασσελάκη: «Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα και να λέγονται και να τα σκέφτεται κάποιος. Καταλαβαίνω ότι στελέχη αυτή την περίοδο είναι σε vertigo από εκεί και πέρα πρέπει να σταματήσουν όμως γιατί τροφοδοτούν τη Δεξιά η οποία πράγματι συντηρεί τέτοιους μηχανισμούς. Είναι απαράδεκτο, πρέπει να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες από το καταστατικό διαδικασίες, παραπομπή δηλαδή στην επιτροπή δεοντολογίας και κυρίως να πέσουν οι τόνοι».

Σύμφωνα με την εκτίμησή της «αυτό που προέχει είναι η πολιτική συζήτηση. Δηλαδή για να παρθούνε πολιτικά διαζύγια θα πρέπει να υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες όχι απλές πικρίες ή αντεγκλήσεις μέσω του διαδικτύου ή των τηλεοπτικών πάνελ. Θα περιμένουμε το συνέδριο έτσι ώστε να ξεκαθαριστεί και να αποσαφηνιστεί αυτό, μέχρι τότε θα πρέπει να υπάρξει εγκράτεια και ψυχραιμία από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

«Εγώ επιμένω αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Τα κόμματα δεν είναι ο πρόεδρος που ο καθένας προτιμά, αποφάσισε η βάση, μας αρέσει δεν μας αρέσει» κατέληξε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Πηγή