Στέφανε δεν αρέσουμε: Ολική συντριβή ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις

Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έδωσε νέα πνοή στο κόμμα αντίθετα η παρουσία του φαίνεται να καταποντίζει την αξιωματική αντιπολίτευση

Η νέα δημοσκόπηση της GPO για τον τηλεοπτικό σταθμό Star η οποία έγινε εν μέσω του εμφυλίου στην Κουμουνδούρου είναι πλήρως απογοητευτική για το ΣΥΡΙΖΑ και αποτυπώνει την ισχυρή κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας. Ο κύριος Κασσελάκης όχι μόνο δεν έχει δημιουργήσει συνθήκες παράστασης νίκης στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντίθετα οδηγεί το κόμμα σε ελεύθερη πτώση αφού από το 17% που έλαβε στις πρόσφατες εθνικές εκλογές φαίνεται να πέφτει στο 12,9% μία ανάσα μπροστά από το ΠΑΣΟΚ. Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,6% και ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ 12,9%, ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής 11,9%, ΚΚΕ 8,5%, Σπαρτιάτες 3,5%, Ελληνική Λύση 5,4%, Νίκη 2,5% και Πλεύση Ελευθερίας 2,3%. Δραματική είναι η κατάσταση σε προσωπικό επίπεδο για τον κύριο κασελάκη στο ερώτημα της καταλληλότητας για πρωθυπουργός.

Μεταξύ των κυρίων: Μητσοτάκη, Κασσελάκη και Ανδρουλάκη το 48% θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το 13,8% τον Νίκο Ανδρουλάκη και το 12,1% τον Στέφανο Κασσελάκη. Δηλαδή, ο κ.Κασσελάκης δεν καταφέρνει παρά τα σόου που κάνει στην τηλεόραση να ξεπεράσει ούτε τον Νίκο Ανδρουλάκη. Χαρακτηριστικότερο όλων είναι ότι ακόμα και σε επίπεδο δημοφιλίας είναι πίσω από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο κύριος Κασσελάκης σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO βρίσκεται στην 5η θέση των πολιτικών αρχηγών κάτω από την Ζωή Κωνσταντοπούλου και λίγο πιο πάνω από τον Κυριάκο Βελόπουλο. Στο εσωτερικό της εκλογικής δεξαμενής του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι ο Κασσελάκης για τους ψηφοφόρους του κόμματος αποτελεί μία ελπίδα για να δει την πόρτα της εξόδου η παλιά φρουρά του κόμματος. Αλλά μέχρι εκεί, τίποτα παραπάνω.

Στη μεγάλη εικόνα οι ψηφοφόροι του κόμματος δεν πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανακάμψει. Μόλις το 22% του συνόλου των ψηφοφόρων θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε σωστή κατεύθυνση, κάτι που καταδεικνύει τις περιορισμένες εκλογικές δεξαμενές του κόμματος που μοιάζει να βρίσκεται σε φάση περαιτέρω συρρίκνωσης και ελεύθερης πτώσης.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί την πραγματική εικόνα και παρά το γεγονός ότι αρκετά στελέχη της Κουμουνδούρου φωνάζουν ανοιχτά το: «Πρόεδρε δεν αρέσουμε», ο ίδιος συνεχίζει το επικοινωνιακό σόου βάση της προσωπικής του ατζέντας.


Πηγή