Πολάκης: «Δεν θα κάτσω φρόνιμα» – Μαντάς: «Κατάγομαι από το μεγαλύτερο τζάκι»

Πυρά αντάλλαξαν στη Βουλή ο υπερσυντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης με τον βουλευτή της ΝΔ Περικλή Μαντά. 

Στα ύψη ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης του αιτήματος άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη από τον βουλευτή της ΝΔ Περικλή Μαντά.

Από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στο Π. Μαντά, είπε ότι έχει στη διάθεσή του στοιχεία που δείχνουν ότι ο βουλευτής της ΝΔ έχει off shore εταιρεία στα νησιά Μάρσαλ.

Μάλιστα, είπε πως αν δικαιωθεί στην καταγγελία του, θα πρέπει ο Περικλής Μαντάς να παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα.

Επισήμανε πως είναι η 8η φορά που του ζητείται από η άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Περαιτέρω, υπογράμμισε πως δεν θα κάτσει φρόνιμος και έκανε λόγο για πολιτική δίωξη και κατηγόρησε το προεδρείο της Βουλής και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή ότι δεν έδωσαν βάση στις καταγγελίες του για τον Περικλή Μαντά.

Άξιο προσοχής είναι πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην αίθουσα του Κοινοβουλίο ήταν, μεταξύ άλλων, οι Νίκος Παππάς, Ευάγγελος Αποστολάκης, Έλενα Ακρίτα, Ράνια Θρασκιά, Γιώργος Καραμέρος, Αθηνά Λινού, Ραλλία Χρηστίδου, Οζγκιούρ Φερχάτ, ο Πέτρος Παππάς.

Απαντώντας στα πυρά Πολάκη, ο βουλευτής της ΝΔ προέτρεψε ότι δεν πρέπει να γίνει η Ολομέλεια δικαστήριο. Υπογράμμισε πως με την άρση της ασυλίας του, ο Παύλος Πολάκης θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τη τιμή και την υπόληψη του, καθώς και της οικογένειας του στα ποινικά δικαστήρια.

Επίσης, διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει σχέση με off shoreεταιρία, παραδέχθηκε ωστόσο, ότι έχει χρέη προς το δημόσιο (για οφειλές 650.000-700.000 μίλησε ο Παύλος Πολάκης) τα οποία είναι σε διαδικασία ρύθμισης. «Είμαι ο Περικλής Μαντάς και κατάγομαι από το μεγαλύτερο τζάκι, αυτό της κοινωνίας», ανέφερε και μίλησε για επίθεση στρατευμένων τρολ του Πολάκη στο ανήλικο παιδί του.

Στη συνέχεια, ο Θάνος Πλεύρη έκανε ειδική αναφορά στα όσα είπε ο Πάνος Σκουρλέτης για έμμισθα τρολ της Κουμουνδούρου και διερωτήθηκε αν δικαιωθεί ο Περικλής Μαντάς, «θα παραιτηθείτε κ. Πολάκη;».

Σημειώνεται πως η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη.


Πηγή