Novartis: Πολιτικός σεισμός μετά το αίτημα για άρση ασυλίας του Λοβέρδου – «Ενδείξεις δωροδοκίας»

Στην Βουλή η δικογραφία – Στο «κάδρο» των ευθυνών ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ – Στο αρχείο η υπόθεση για τους κ.κ. Πικραμμένο, Βενιζέλο, Λυκουρέντζο και Κουτρουμάνη – Ανοιχτή ακόμη για Σαμαρά, Στουρνάρα, Αβραμόπουλο, Γεωργιάδη

Στη Βουλή διαβιβάζεται σκέλος της δικογραφίας για το σκάνδαλο της Novartis προκειμένου να ζητηθεί η άρση ασυλίας για τον πρώην υπουργό Υγείας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο.

Δεκατέσσερις μήνες από τη διαβίβαση της δικογραφίας για την Novartis στη Βουλή για 10 πολιτικά πρόσωπα και 11 μήνες, μετά την επιστροφή της στη Δικαιοσύνη λόγω αναρμοδιότητας του Κοινοβουλίου να ελέγξει το αδίκημα της δωροδοκίας, η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς κατέληξε σε ενδείξεις τέλεσης του εν λόγω αδικήματος από τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί προκειμένου να τον καλέσουν να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων, διαβιβάζουν τη δικογραφία ζητώντας την άρση της ασυλίας του κ. Λοβέρδου καθώς είναι εν ενεργεία βουλευτής.

H εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται για ακόμη πέντε πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πρώην υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.

Η πολύμηνη έρευνα της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς κατέληξε, για την ώρα, σε αποχρώσες ενδείξεις για το αδίκημα της δωροδοκίας – σε βαθμό κακουργήματος – ενός πολιτικού προσώπου, του Ανδρέα Λοβέρδου (την περίοδο 2011- 12) για τον οποίον ζητείται η άρση ασυλίας προκειμένου να κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου στην υπόθεση.

Την ίδια ώρα, στο αρχείο τίθεται η υπόθεση για τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, και τους Γιώργο Κουτρουμάνη, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο με την επιφύλαξη ωστόσο ότι μπορεί να υπάρξουν νεότερα στοιχεία στο μέλλον.

Πηγή