Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – «Παραμένει σιωπηλός θεατής»

Ο βουλευτής Μαγνησίας και Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, έστρεψε τα βέλη του στην κυβέρνηση για την αδράνειά της σε όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός της Κυριακής (22/10).

«Για ακόμα μία Κυριακή, γίναμε μάρτυρες ντροπιαστικών εικόνων για το ελληνικό ποδόσφαιρο. «Πρωταγωνιστές» ήταν όλοι οι άλλοι έκτος από τους ποδοσφαιριστές», αναφέρει σε δήλωσή του για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ο κ. Μεϊκόπουλος και τονίζει:

«Για ακόμα μια φορά, για την έκβαση ή/και την κατάληξη ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, οι συνήθεις σχολιαστές σε τηλεόραση, ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιφέρουν την μοναδική τους «αλήθεια» είτε ως «αθλητικοί εισαγγελείς» είτε ως «ιατροί»».

Στη συνέχεια, ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει πως «Ενέργειες και εικόνες όπως οι χθεσινές δεν συνάδουν με το φίλαθλο πνεύμα και με την πεποίθηση μας ότι πρέπει να επιστρέψουν οι οικογένειες στα γήπεδα. Δεν ταιριάζουν με την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων να καταστεί το ποδόσφαιρο πάλι μια γιορτή, όπου δεν έχουν θέση οι κροτίδες, οι φωτοβολίδες σε ευθεία βολή, οι πυρσοί και κάθε άλλο επικίνδυνο για αντικείμενο. Η ασφάλεια ποδοσφαιριστών, φιλάθλων, εργαζομένων και των συντελεστών κάθε αγώνα είναι αδιαπραγμάτευτη».

«Την βία με πρόσχημα τον αθλητισμό την έχει πληρώσει διαχρονικά η φίλαθλη ελληνική κοινότητα με αίμα. Ήρθε καιρός να απομονωθούν οι εγκληματικά «ανεγκέφαλοι» από τα γήπεδα για να αναπνεύσουμε, επιτέλους, όσοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Αναμένουμε τις ενέργειες της Κυβέρνησης και των αρμόδιων φορέων για την διαλεύκανση του χθεσινού συμβάντος, την τιμωρία των υπευθύνων και την αποτελεσματική αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον», υπογράμμισε κλείνοντας.


Πηγή