ΣΥΡΙΖΑ: «Ας πάψει πλέον ο κ. Μητσοτάκης να κρύβεται πίσω από την άβουλη στάση της ΕΕ»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της οποίας καταδικάζει τον βομβαρδισμό στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

«Καταδικάζουμε τον ισραηλινό βομβαρδισμό σε κτίριο παρακείμενο στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, ο οποίος οδήγησε σε απώλεια ανθρωπίνων ζωών», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η προδιαγεγραμμένη αυτή τραγωδία αναδεικνύει για ακόμη μια φορά το αδιέξοδο και τον φαύλο κύκλο στον οποίο οδηγούν επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν τις απόλυτα καταδικαστέες ενέργειες της Χαμάς, αφήνοντας πίσω νεκρούς αμάχους, καθώς και την επιτακτική ανάγκη για κατάπαυση πυρός, για την οποία αγωνίζονται οι προοδευτικές δυνάμεις», σημειώνει, σχολιάζοντας πως «ειδικά μετά από αυτό το περιστατικό, είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να περιορίζεται σε γενικόλογες δηλώσεις για “προστασία αμάχων και τόπων λατρείας”».

«Ας πάψει πλέον ο κ. Μητσοτάκης να κρύβεται πίσω από την άβουλη στάση της ΕΕ και ας επιχειρήσει την άσκηση ενεργητικής πολιτικής, στηρίζοντας την ανάληψη ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για προστασία των αμάχων, κατάπαυση του πυρός, επιστροφή απαχθέντων και αποτροπή της ανθρωπιστικής κρίσης», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή