Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανασχηματισμός γιοκ – Καλή τύχη σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Ανασχηματισμός γιοκ. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην χθεσινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 – Τι είπε για τους υπουργούς του, πώς σχολίασε το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ

Όπως είπε πρέπει να δώσουμε πίστωση χρόνου στο κυβερνητικό σχήμα διότι όπως εξήγησε «Έχουμε μια καινούργια κυβέρνηση. Πρέπει να δώσω χρόνο. Δεν πιστεύω ότι δεν τραβάει το κυβερνητικό σχήμα. Πρέπει να ζυγίσω την ανάγκη για ανανέωση που χρειάζεται παραπάνω χρόνο. Το σίριαλ του ανασχηματισμού παίζεται σε αρκετά επεισόδια».

Παρόλα αυτά έστειλε μηνύματα προς ορισμένους υπουργούς του, χωρίς βέβαια να τους κατονομάσει. «Θέλω να μεταφέρω σε όλους τους συνεργάτες μου ένα μήνυμα σεμνότητας και μετριοπάθειας. Όταν προέρχεσαι από νίκες και υπάρχει τέλμα στην αντιπολίτευση, είναι εύκολο να νομίζεις πως είναι όλα εύκολα. Αν αυτό έχει συμβεί (να πάρουν τα μυαλά ορισμένων αέρα) είναι δική μου δουλειά δημόσια και ιδιωτικά να στείλω μηνύματα. Θέλω να είμαι τόσο αυστηρός με τους συνεργάτες μου όσο είμαι με τον εαυτό μου».

Περί γαλάζιων χρισμάτων…

Δεν δίστασε να αναφερθεί και σε ορισμένα γαλάζια χρίσματα τα οποία έχασαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές λέγοντας: «Εάν γνωρίζαμε τότε όσα γνωρίζουμε τώρα, είναι πολύ πιθανόν να μην κάναμε αυτές τις επιλογές. Τελικά, όμως, οι πολίτες είναι κυρίαρχοι. Οι εκλογές αυτές τελείωσαν. Και το λέω αυτό γιατί; Διότι αισθάνθηκα, κ. Χατζηνικολάου, ότι υπήρχε πια μια συσσωρευμένη κούραση με τις εκλογές και το θεωρώ απολύτως αναμενόμενο». Τώρα, αυτό το οποίο με ενδιαφέρει εμένα είναι η κάλπη της καθημερινότητας, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Καλή τύχη» σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε και τα σενάρια συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «κάποιοι δε μαθαίνουν από τα λάθη τους», κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι δεν έχει εναλλακτική πολιτική απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. «Καλή τύχη», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας με νόημα ότι «έχουμε μπροστά μας 4 χρόνια μέχρι τις εθνικές εκλογές».

«Η επικοινωνία είναι δευτερεύουσα μπροστά στην ουσία, καλό είναι το τικ τοκ αρκεί να έχει κάτι να προβάλλεις» σχολίασε για τον Στέφανο Κασσελάκη, σχολιάζοντας την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να αναχωρήσεις για τις ΗΠΑ την ημέρα των εκλογών.

«Πόλεμος» κατά των πολυεθνικών

Το πρώτο θέμα ωστόσο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι όπως είπε η ακρίβεια και εδώ έκανε σημαντικές επισημάνσεις. Είπε ότι βλέπει την αρχή του τέλους σε αυτό το πρόβλημα και «οι τιμές θα αποκλιμακωθούν, αλλά οι αυξήσεις των εισοδημάτων θα παραμείνουν. Και η αύξηση των μισθών αλλά και οι μειώσεις φόρων».

Παράλληλα έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στις πολυεθνικές λέγοντας «θέλω να στείλω ένα μήνυμα και στις πολυεθνικές ότι είμαστε… μπανανία είναι γελασμένοι. Θα τα βάλουμε και με πολυεθνικούς κολοσσούς. Θα είμαστε από πάνω για να περιορίσουμε τα φαινόμενα αισχροκέρδεια».

Καθησυχαστικός ως προς τις οικονομικές επιπτώσεις της νέας κρίσης στη Μέση Ανατολή εμφανίστηκε μέσω του ΑΝΤ1 ο πρωθυπουργός. «Προς ώρας δεν έχουμε δει μεγάλες διακυμάνσεις στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και επέμεινε ότι «η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να πηγαίνει καλύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αναμένουμε να το δείξουν και οι επόμενες αξιολογήσεις, είναι πολύ σημαντική η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας».

Αναφερόμενος, μάλιστα στις δυνητικές επιπτώσεις της επικίνδυνης ανάφλεξης στην περιοχή, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως δεν υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις για αύξηση των ροών διαβεβαιώνοντας, πάντως ότι η πολιτική αυστηρής, πλην όμως δίκαιης φύλαξης των συνόρων θα συνεχιστεί τονίζοντας ότι τα ευρωπαϊκά κράτη και όχι οι άθλιοι διακινητές θα αποφασίζουν για το ποιος περνά τα ευρωπαϊκά σύνορα. Ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι «δεν θέλουμε την κλιμάκωση, ούτε την πρόκληση της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ κινούμαστε για την ενίσχυση της εσωτερικής μας ασφάλειας, αλλά και της αυστηρότερης φύλαξης των συνόρων μας. «Ο λόγος της Ελλάδος βαραίνει, είμαστε έντιμος συνομιλητής όλων των κρατών της ευρύτερης περιοχής» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Πηγή