Κυριάκος Μητσοτάκης: Live η συνέντευξη στον ΑΝΤ1

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την αναβολή του ταξιδιού του στο Ισραήλ, μιλά στον ΑΝΤ1 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε την έξαρση του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή, τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Αθήνα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης αλλά και την εσωτερική επικαιρότητα.

LIVE η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Εκφράζω αποτροπιασμό και οδύνη για το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας. Ενώνω τη φωνή μου με αυτούς που ζητούν τη διαλεύκανση του γεγονός. Στη γειτονιά μας γίνονται δραματικά γεγονότα. Ξεκινώντας από την πρωτοφανούς αγριότητας δολοφονική επίθεση της Χαμάς εντός του Ισραήλ.

Δεν θα σπεύσω να βγάλω συμπέρασμα κατηγορώντας ούτε τη μία, ούτε την άλλη πλευρά. Αυτή είναι η επίσημη θέση της ΕΕ. Αυτή τη στιγμή με τόσο τεταμένα τα πνεύματα στην περιοχή του Ισραήλ, είναι εύκολο να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Παίζεται και ένας παιχνίδι προπαγάνδας. Έγινε μια επίθεση πρωτοφανούς αγριότητας, και αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Ταυτόχρονα, διαχωρίζουμε τη Χαμάς από τον Παλαιστινιακό λαό.

Αυτό σημαίνει ανθρωπιστική βοήθεια, προστασία των αμάχων που είναι εγκλωβισμένοι σε μία εμπόλεμη ζώνη και είναι οι τελευταίοι που φταίνε.

Μιλάμε για το δικαίωμα στην αυτοάμυνα εντός των πλαισίων του Διεθνούς Δικαίου. Το Ισραήλ είναι η μόνη Δημοκρατία στην περιοχή. Δεν μπορεί να αντιδράσει όπως μία τρομοκρατική οργάνωση. Πρέπει να δράσει εντός των πλαισίων του Διεθνούς Δικαίου. Είμαι πολύ προβληματισμένος για μια πιθανή χερσαία επίθεση στη Γάζα. Το λέει μία χώρα σύμμαχος του Ισραήλ αλλά και έντονος συνομιλητής όλων των παικτών της περιοχής. Πρέπει να υπάρξει αυτοσυγκράτηση. Η εκδίκηση δεν ταιριάζει σε οργανωμένα κράτη.


Πηγή