«Ο κύκλος της ήττας έκλεισε» – Το «μπαλάκι» στον Ανδρουλάκη πετά ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι τοπικές κοινωνίες αποδοκίμασαν την αλαζονεία των κυβερνώντων, αντιστάθηκαν και απέρριψαν τους ωμούς κυβερνητικούς εκβιασμούς.

Ως νίκη των πολιτών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του προοδευτικού χώρου, βλέπουν στην Κουμουνδούρου το αποτέλεσμα του δευτέρου γύρου των εκλογών, υποστηρίζοντας πως ο «μεγάλος χαμένος» της κάλπης είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το σύστημα του.

Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι τοπικές κοινωνίες αποδοκίμασαν την αλαζονεία των κυβερνώντων, αντιστάθηκαν και απέρριψαν τους ωμούς κυβερνητικούς εκβιασμούς.

«Έχουμε καθαρή ήττα του συστήματος Μαξίμου. Η συντριπτική πλειοψηφία των προσώπων και σχημάτων που στήριξε προσωπικά ο Μητσοτάκης ηττήθηκαν κατά κράτος», αναφέρουν από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη.

Η απώλεια των δυο μεγαλύτερων δήμων της χώρας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας αποτελεί στρατηγική ήττα Μητσοτάκη. Πρόκειται για επιτελική ήττα, λένε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, από την Κουμουνδούρου επιμένουν πως ειδικά στην περιφέρεια Θεσσαλίας, οι συνεχείς επισκέψεις του Στέφανου Κασσελάκη και η εξ αρχής στήριξη στο πρόσωπο του Δημήτρη Κουρέτα επιβραβεύτηκαν από τους πολίτες.

Θεωρούν ότι η πολιτική του ΣΥΡΊΖΑ και του Στέφανου Κασσελάκη για στήριξη όλων των προοδευτικών σχημάτων με πολιτική γενναιότητα και διαύγεια απέδωσε καρπού και οι πολίτες επιδοκίμασαν την πολιτική του κόμματος τους υπέρ της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων.

Αποδείχτηκε, συμπληρώνουν, ότι η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων όπου επιτεύχθηκε λειτούργησε πολλαπλασιαστικά δημιουργώντας μια τεράστια δυναμική που συνέτριψε τις δυνάμεις της συντήρησης.

Η βασική τους εκτίμηση είναι πως ο προοδευτικός κοινωνικός χώρος παραμένει πλειοψηφία. Όμως η προοπτική των αναγκαίων συγκλίσεων και συνεργασιών των προοδευτικών δυνάμεων απαιτεί σκληρή δουλειά, ειλικρίνεια και συνέπεια και ο ΣΎΡΙΖΑ το κάνει.

Πετάνε, πλέον, το «μπαλάκι» στην πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη, σημειώνοντας πως το ζητούμενο είναι το ΠΑΣΟΚ και οι άλλες δυνάμεις του προοδευτικού χώρου να αφήσουν τις κοντόφθαλμες λογικές της κομματικής περιχαράκωσης και να αντιληφθούν το διακύβευμα της εποχής.

«Δυστυχώς οι πρώτες δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη – σε αντίθεση με τον κ. Παπανδρέου που έστω και καθυστερημένα έβαλε τα πράγματα σε σωστή βάση – αποδείχτηκαν κατώτερες του αναμενόμενου, δείχνοντας αλαζονεία», σχολιάζουν από την Κουμουνδούρου, συμπληρώνοντας πως η ευθύνη, πλέον, βαραίνει κυρίως την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, ακούγεται από το επιτελείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ η φράση «εμείς είμαστε εδώ. Με συνέπεια στις αρχές και αξίες μας εμμένουμε στην ανάγκη διαλόγου και συγκλίσεων των προοδευτικών δυνάμεων. Ανοιχτά και με διαφάνεια. Χωρίς υπόγειες συναλλαγές και παζάρια. Στη βάση προγραμμάτων και αρχών. Να μην πάμε από την μπλε στην πράσινη αλαζονεία».

Στην Κουμουνδούρου τονίζουν ότι δεν πανηγυρίζουν, όμως, επισημαίνουν ότι σήμερα είναι μια καλύτερη μέρα, καθώς αποδείχθηκε ότι το σύστημα Μητσοτάκη δεν είναι ανίκητο.

«Οι πρώτες σημαντικές ρηγματώσεις στο σύστημα της οικογενειοκρατίας και της διαπλοκής είναι γεγονός. Αυτή είναι η πρώτη ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας και δεν θα είναι η τελευταία», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, εκτιμούν ότι την Κυριακή τελείωσε μια επώδυνη περίοδος. Έκλεισε ο κύκλος της ήττας και πως ο προοδευτικός κόσμος της χώρας ξαναβρίσκει τη χαμένη αυτοπεποίθηση του και ελπίζει ξανά.

Η αυτοδιοικητική σύμπραξη των προοδευτικών δυνάμεων έφερε καθοριστικό πλήγμα στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που είχε διαμορφωθεί τα προηγούμενα χρόνια.


Πηγή