Να «ξεδοντιάσει» τη μειοψηφία επιχειρεί ο Κασσελάκης – Τι έλεγε πριν λίγες ημέρες για τον Οζγκιούρ

Άνοιγμα προς τους διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πριονίζοντας ταυτόχρονα τη μειοψηφία, επιχειρεί να κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης, που δύο εικοσιτετράωρα μετά την ανακοίνωση των τομεαρχών του κόμματος, ανακοίνωσε πως ο Φερχάτ Οζγκιούρ αναλαμβάνει χρέη αναπληρωτή τομεάρχη υγείας.

Ο βουλευτής Ροδόπης, που βρέθηκε στο επίκεντρο της σύγκρουσης παραμονές των εκλογών του Ιουνίου, μετά από καταγγελίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι αποτελούσε τον «εκλεκτό» του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, γίνεται ο πρώτος μειονοτικός βουλευτής που αναλαμβάνει αντίστοιχη θέση.

Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός πως ο Στέφανος Κασσελάκης είχε στοχοποιήσει τον Φερχάτ Οζγκιούρ, πριν από λίγες ημέρες, όταν και επαναλαμβάνοντας όλη την προεκλογική ρητορική της Νέας Δημοκρατίας, υιοθετώντας πλήρως τη θέση περί «αντεθνικής» θέσης στο ζήτημα της μειονότητας.

«Δεν έχω στο πλευρό μου κανέναν βουλευτή, που να θεωρεί τη μουσουλμανική μειονότητα τουρκική», είχε αναφέρει σε βίντεο που ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα, για να επιτεθεί στην Έφη Αχτσιόγλου.

Με αυτόν τον τρόπο, όμως, είχε επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετώντας την προεκλογική ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας για τη μειονότητα στη Θράκη και τις αστήρικτες κατηγορίες που είχε εξαπολύσει κατά του Αλέξη Τσίπρα, προσωπικά.

Είναι φανερό ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σκοπεύει να τα αφήσει όλα αυτά στην άκρη, με μοναδικό του στόχο το «ξεδόντιασμα» της εσωκομματικής μειοψηφίας, μέσω της προσφοράς θέσεων ευθύνης σε βουλευτές που βρίσκονται σε αυτή την πλευρά.


Πηγή