Δώρα Αυγέρη: Ο εχθρός του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός κόμματος

Για αναμενόμενες συζητήσεις και διαφωνίες εντός των τειχών του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη.

«Πρέπει να αποδραματοποιήσουμε την κατάσταση, θεωρώ ότι είναι αναμενόμενες όλες αυτές οι συζητήσεις και οι διαφωνίες μέχρι ενός σημείου, βέβαια. Ο πρώτος που έδωσε τον τόνο της ηρεμίας και της «κατάπαυσης πυρός» είναι ο Στέφανος Κασσελάκης», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

«Η ανάρτηση – δήλωση που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης έχει να κάνει με έναν μπούσουλα πολιτικό που είναι γενικός και απευθύνεται σε όλους, άρα δεν είναι μία συγκεκριμένη προειδοποίηση», εξήγησε.

Αναφορικά με την κριτική που έχει ασκήσει ο Νίκος Φίλης στον Στέφανο Κασσελάκη, διευκρίνισε ότι «Ο αγαπητός Νίκος Φίλης τα είπε, τα εξήγησε και μετά λίγο τα μάζεψε κατόπιν της πολύ καλής συνάντησης που είχε με τον Στέφανο Κασσελάκη. Επειδή ήμουν έξω μπορώ να σας διαβεβαιώσω το καλό κλίμα που υπήρχε στην συνάντηση των δύο».

Σχετικά με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ενημέρωσε πως «Ο πρόεδρος που φεύγει την Κυριακή για τις ΗΠΑ, θα ασκεί κανονικότατα τα καθήκοντά του και θα λείπει περίπου 11 μέρες. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει κανονικά η συνεδρίαση της Γραμματείας».

Στην ερώτηση για τον iSYRIZA, απάντησε: «Αυτό που είπε ο Στέφανος για τον iSYRIZA, για το άνοιγμα σε νέους ανθρώπους, δηλαδή ανανέωση, είναι κάτι που είχε γίνει επί προεδρίας του Αλέξη Τσίπρα. Ο iSYRIZA είναι εφεύρεση του Αλέξη Τσίπρα κι έρχεται να το διευρύνει ο Στέφανος Κασσελάκης».

Τέλος, τόνισε ότι: «Γίνεται ανανεωτική Αριστερά, εάν δεν υπάρχει ανανέωση στην Αριστερά; Φυσικά σημαίνει κι ανανέωση προσώπων, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι το ”σύστημα” – που δεν υπάρχει ”σύστημα” – τους αντιμετωπίζει με ηλικιακό ρατσισμό. Δεν είμαστε της αφαίρεσης, είμαστε της πρόσθεσης».


Πηγή