Πλεύση Ελευθερίας: Το παρασκήνιο της διαγραφής Χουρδάκη από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Η κα Κωνσταντοπούλου σε δηλώσεις υποστήριξε την απόφασή της δηλώνοντας ότι η Πλεύση Ελευθερίας «δεν κοιτάει ούτε δεξιά, ούτε αριστερά»

Η απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να θέσει εκτός ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας τον Μιχάλη Χουρδάκη, ο οποίος δήλωσε πως δεν θα παραδώσει την έδρα του, έχει προκαλέσει αναταράξεις στο κόμμα.

Η κα Κωνσταντοπούλου σε δηλώσεις υποστήριξε την απόφασή της δηλώνοντας ότι η Πλεύση Ελευθερίας «δεν κοιτάει ούτε δεξιά, ούτε αριστερά».

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, ο Μιχάλης Χουρδάκης φέρεται να υποστηρίζει υποψήφιο που έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας σε μεγάλο δήμο της Ελλάδας.

Ωστόσο, αυτό που έφερε τη ρήξη ήταν μια ανάρτηση του κ. Χουρδάκη με την οποία κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν «άξιους ανθρώπους που θα στελεχώσουν τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια».

hourd-post

Αναλυτικά η ανάρτηση του Μιχάλη Χουρδάκη

«Υπό αυτό το πρίσμα και αναλόγως της γεωγραφικής σας κατανομής, αλλά και των επιλογών για δήμαρχο/περιφερειάρχη που έχετε κάνει (είμαι βέβαιος πως με αρκετούς από εσάς διαφώνω και θα έκανα άλλη, θεωρώ “καλύτερη” επιλογή για Δήμαρχο ή Περιφερειάρχη), έχω μερικές επιλογές για υποψήφιους Δημοτικούς / Περιφερειακούς Συμβούλους που σίγουρα αξίζουν της προσοχής σας.

Μην ξεχνάτε… ό,τι βάζουμε στην κάλπη το βρίσκουμε στη ζωή μας!» έγραψε χαρακτηριστικά για να παραθέσει κατάλογο με τις προτάσεις του: «Δήμος Καλαμαρίας
Marilena Chourdaki (Υπ. Δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης)

Δήμος Θεσσαλονίκης:
George K. Karagkiaouris (Yπ. Δήμαρχος Κωσταντίνος Ζέρβας)
Elektra Siganidou (Υπ. Δήμαρχος Δρόσος Τσαβλής)
Ανεστης Τσακαλαιδης (Υπ. Δήμαρχος Στέργιος Καλογήρου)

Δήμος Κασσάνδρας
Μαριαννα Παπαχριστοδουλου (Υπ. Δήμαρχος Μαρία Παπαδημητρίου)
Δ.Ε. Καλλικράτειας
Stamatia Kokkali (Υπ. Δήμαρχος Μανώλης Καρράς

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας
Konstantinos Malachas (Υπ. Δήμαρχος Σπύρος Βάρελης)

Δήμος Νέας Σμύρνης
Eleftheria Papadopoulou (Υπ. Δήμαρχος Δήμητρα Νάνου)

Κοινότητα Αγίου Γεωργίου
Theofanis Koutroulias (Υπ. Δήμαρχος Βέροιας Θεόφιλος Κορωνας)

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Christos Kolokithas (Υπ. Περιφερειάρχης Γιάννης Μυλόπουλος)
Γρηγόρης Ζούλης Σκουλάς (Υπ. Περιφερειάρχης Δέσποινα Χαραλαμπίδου)
Nikos Tzollas (Υπ. Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας)

Περιφέρεια Αττικής
Haris Georgakakis (Υπ. Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς)
Και αν αμέλησα κάποιον/α να μου το υποδείξει…».

Δεν παραδίδει την έδρα

Πάντως, ο κ. Χουρδάκης με δική του επιστολή αρνείται την επιστροφή της έδρας και ανεξαρτητοποιείται. «Πληροφορήθηκα την επιθυμία της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας να με θέσει εκτός. Στη μέχρι σήμερα μικρή κοινοβουλευτική θητεία μου θεωρώ ότι έχω ανταποκριθεί στην επιλογή των περίπου 170.000 ψηφοφόρων της – δημοκρατικά λειτουργούσας – Πλεύσης Ελευθερίας που θέλησαν την παρουσία της στη Βουλή», τονίζει μεταξύ άλλων. «Θα συνεχίσω με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων», καταλήγει ο Μιχάλης Χουρδάκης.


Πηγή