ΣΥΡΙΖΑ: Αντικαταστατική η απειλή Κασσελάκη

Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τον τρόπο επιλογής των ψηφοδελτίων είναι ξεκάθαρο και δεν δίνει στον πρόεδρο, τη δυνατότητα να τα καταρτίσει κατά τις επιιλογές του

Σε ευθεία παραβίαση του καταστατικού προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που απείλησε τους βουλευτές του κόμματος του που αρνήθηκαν να είναι τομεάρχες, ότι θα τους αποβάλει από τα επόμενα ψηφοδέλτια.

Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τον τρόπο επιλογής των ψηφοδελτίων είναι ξεκάθαρο και δεν δίνει στον πρόεδρο, τη δυνατότητα να τα καταρτίσει κατά όπως ο ίδιος θέλει.

Πιο συγκεκριμένα, το άρθρο 39 αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά πως:

«Άρθρο 39 – Επιλογή υποψηφίων βουλευτών/τριών και ευρωβουλευτών/τριών 1. Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις εθνικές εκλογές καταρτίζονται με ισάριθμη αντιπροσώπευση των φύλων. Η επιλογή των υποψήφιων βουλευτών/τριών γίνεται με απόφαση των Νομαρχιακών Επιτροπών μετά από διαβούλευση με τις ΟΜ. Η Κεντρική Επιτροπή έχει το δικαίωμα αιτιολογημένης τροποποίησης των επιλογών των Νομαρχιακών Επιτροπών με αυξημένη πλειοψηφία 70%, αφού προηγουμένως συζητήσει με τις Νομαρχιακές Επιτροπές. Σε κάθε περίπτωση η τελική έγκριση των υποψήφιων βουλευτών ανήκει στην Κεντρική Επιτροπή». Με αυτή την κίνηση του, ο Στέφανος Κασσελάκης παραβίασε κατάφορα το καταστατικό του κόμματος του οποίου ηγείται.


Πηγή