Στέφανος Κασσελάκης: Ανοίγει τα χαρτιά του για την οικονομία

Το ενδιαφέρον στον ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται σήμερα στις θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη για την οικονομία

Τη δυνατότητα να αναπτύξει τις θέσεις του για την οικονομία, συνολικά, την επιχειρηματικότητα και τις εργασιακές σχέσεις, θα έχει σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης, που θα μιλήσει σε ένα περιβάλλον που ενδεχομένως να του μοιάζει οικείο, αυτό της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας.

Τόσο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την ημέρα που εξελέγη πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει αναφερθεί στο όραμα του για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

O ίδιος διαφήμιζε την επιτυχημένη πορεία του στον σκληρό χώρο της ναυτιλίας και τον επιχειρήσεων, συνολικά. Όμως, πέρα από το σταθερό φορολογικό περιβάλλον, λίγα παραπάνω πράγματα γνωρίζουμε για τα σχέδια του, τόσο για τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας, όσο και για τα οικονομικά θέματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Όπως είναι φυσικό, δεν έχει παρουσιάσει συνολικό σχέδιο για τη σχέση του κράτους με την επιχειρηματικότητα που έχει στο μυαλό του και για το πως θα ενισχύσει τις μεγάλες, αλλά βασικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ούτε, βέβαια, για το πρόγραμμα του για τα εργασιακά, όπως είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων κλπ. Βασικά, δεν γνωρίζουμε τίποτα απολύτως.

Σήμερα, όμως, το μεσημέρι, στην ομιλία που θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναπτύξει τις θέσεις του, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής.

Μάλιστα, το περιβάλλον που θα πραγματοποιήσει την ομιλία του θα είναι ιδιαίτερα αυστηρό μαζί του, αλλά ταυτόχρονα και οικείο, αφού πρόκειται για ανθρώπους της κοινωνικής τάξης από την οποία προέρχεται.

Επομένως, το ενδιαφέρον αντικειμενικά στρέφεται στο αν θα τους ικανοποιήσει με τα λεγόμενα του, ως ένας άνθρωπος της αγοράς ή αν θα τους κακοκαρδίσει ως πρόεδρος του κόμματος της Αριστεράς.


Πηγή