ΝΔ για Κασσελάκη: Πολάκης με γραβάτα

Τι εκτιμά η ΝΔ για την χθεσινή, πρώτη εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ;

Στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στην Πειραιώς υποστηρίζουν ότι δικαιώνεται πλήρως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που πριν από λίγες ημέρες ανέφερε πως δεν διακρίνει προς το παρόν «ουσιαστικό, τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο» στον Κασσελάκη και ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση να προβεί σε μια πολιτική αντιπαράθεση με νέο πρόεδρο του κόμματος διότι «δεν μπορεί να κάνει αντιπαράθεση με το κενό».

Ενδεικτική είναι και η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΝΔ σύμφωνα με την οποία: «Ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελάκης έχρισε υπερσυντονιστή των τομεαρχών του κόμματος τον κ. Πολάκη, εξαργυρώνοντας προφανώς τη θερμή υποστήριξή του, αλλά δείχνοντας παράλληλα πώς βλέπει το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ: τοξικό, διχαστικό, στηριγμένο στα πιο φθαρμένα υλικά του παρελθόντος. Αυτό προφανώς βλέπουν και πολλοί βουλευτές που τον άκουγαν σήμερα παγωμένοι και αμήχανοι να επαναλαμβάνει τα ίδια ληγμένα τσιτάτα, με πιο θερμό χειροκροτητή τον Παύλο Πολάκη. Ο «πολακισμός» είναι πλέον η επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη φορά με γραβάτα».

Ο πρωθυπουργός στρέφοντας τους προβολείς στην ηγετική ομάδα και δη στους δυο εξ’ απορρήτων του κ. Κασσελάκη, τους Παύλο Πολάκη και Νίκο Παππά, προειδοποιούσε στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη ότι: «Εκεί υπάρχει ένα μείζον ζήτημα, αν τελικά αυτό το οποίο παρουσιάζεται ως νέο δεν είναι τίποτα άλλο από μια νέα βιτρίνα η οποία ανακυκλώνει τα πιο παλιά, τα πιο φθαρμένα υλικά, τα οποία καταδικάστηκαν με εκκωφαντικό τρόπο στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου».

Φαίνεται ότι ο προσανατολισμός που έχει επιλέξει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει στρέψει τα βέλη της αρνητικής κριτικής, δεν έχει νέες συντεταγμένες. Αντίθετα διατηρεί απαράλλακτες εκείνες με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε ως κυβέρνησης, είτε ως αξιωματική αντιπολίτευση πορεύτηκε στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Όπως σημειώνουν γαλάζια στελέχη η επιλογή ΣΥΡΙΖΑ να μην κατέβει στο γήπεδο της πολιτικής αλλά να παραμείνει στην εξέδρα της επικοινωνίας δείχνουν ότι ο κ. Κασσελάκης δεν κομίζει τίποτα φρέσκο.

Το «πραξικόπημα» ήταν από τις πρώτες κατηγορίες που εκστόμισε ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ απέναντι στην αλλαγή σύνθεσης των δυο ανεξάρτητων αρχών, της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ, με την οποία μεταξύ, άλλων θέλησε να συνεχίσει την πολιτική υποσκέλιση του προκατόχου του σε βάρος του Νίκου Ανδρουλάκη, στην υπόθεση των υποκλοπών δείχνει ότι είναι δέσμιος της λογικής Πολάκη.

Οι χθεσινές αναφορές Κασσελάκη «Από μεριάς μου σας εγγυώμαι, δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί. Θα τους ξεμπροστιάζω στην κοινωνία», και οι χαρακτηρισμοί «τζάμπα μάγκες» εναντίον της ΝΔ, όπως λένε κυβερνητικά στελέχη παραπέμπουν σε επιθετική ρητορική Τσίπρα του τύπου «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» και δεν δείχνουν κανένα νέο ήθος στην πολιτική αντιπαράθεση.

«Αυτό το οποίο παρουσιάζεται ως νέο δεν είναι τίποτα άλλο από μια νέα βιτρίνα η οποία ανακυκλώνει τα πιο παλιά, τα πιο φθαρμένα υλικά, τα οποία καταδικάστηκαν με εκκωφαντικό τρόπο στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου», σημειώνουν από τη ΝΔ και προσθέτουν ότι η Πειραιώς δεν θα παρασυρθεί σε μια νέα τοξικότητα, αλλά δεν θα αφήνει τίποτα αναπάντητο.


Πηγή