Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Στέφανου Κασσελάκη για την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοινώθηκαν τα νέα πόστα για την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, επί εποχής… Κασσελάκη.

Οι «εκλεκτοί» του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι εξής:

Νέα Γραμματέας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Θεοδώρα Τζάκρη

Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι: Νίκος Παππάς, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Διονύσης Καλαματιανός

Διευθυντής ΚΟ: Γιώργος Τσίπρας

Συντονιστής ΕΠΕΚΕ: Παύλος Πολάκης

Στέφανος Κασσελάκης από τη Βουλή: «Είμαστε η τελευταία ελπίδα για πολύ κόσμο, σας θέλω δίπλα μου»

Tην πρώτη του ομιλία στη Βουλή, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, πραγματοποίησε νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη που παίρνω το λόγο για πρώτη φορά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στην Κ.Ο.», είπε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Η γλώσσα του σώματος των βουλευτών της κυβέρνησης φανέρωνε πλήρη αλαζονεία για τους συνανθρώπους που έχασαν το βιός τους. Αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τον λαό, το μόνο που έκαναν ήταν να ειρωνευτούν τον Γιώργο Ιωακειμίδη και εμένα προσωπικά, χρησιμοποιώντας λογοπαίγνια παιδιών του Δημοτικού. Κατά τα άλλα εμείς είμαστε οι τοξικοί και όχι αυτοί, οι τζάμπα μάγκες», δήλωσε ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση.

«Εμείς οι 48 απέναντι στους άριστους 158. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και έντιμοι και σοβαροί βουλευτές στη ΝΔ. Αλλά στο τέλος της ημέρας είναι αντιμέτωποι με τη συνείδηση τους όταν χειροκροτούν την κυβέρνηση», συνέχισε λέγοντας.

«Είμαστε η τελευταία ελπίδα για πολύ κόσμο. Είμαι πολύ υπερήφανος για την ομάδα μας. Να χτίσουμε μαζί μια νέα κινηματική δυναμική που θα προσθέτει στο κέρδος που θα φέρετε στην κοινωνία με το έργο σας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης.

«Ο ρόλος μου είναι η ακέραιη ευθύνη να πείσουμε όλοι μαζί ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών. Στερεότυπα τέλος. Τίποτα δεν είναι γραμμένο στην πέτρα, ο κόσμος αλλάζει, όπως έλεγε και ο Αλέξης Τσίπρας», είπε έπειτα ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Δεν κέρδισε ο Μητσοτάκης στις εκλογές, εμείς χάσαμε», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Αναφερόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά: «Εκφράζω την εμπιστοσύνη μου και την κατανόηση μου για το βάρος που έχετε επωμιστεί. Θα είμαι στο πλευρό σας, σας θέλω στο πλευρό μου. Να παραμερίσουμε τον εγωισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει η αυθεντική φωνή της αριστεράς και ο σύμμαχος του ελληνικού εθνικού συμφέροντος. Έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να βάζουμε κόκκινες γραμμές και στα εθνικά μας θέματα το κόκκινο δεν θα ξεθωριάζει».

«Θα είμαι δίπλα σας κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε λεπτό. Και θα νικήσουμε», ήταν τα λόγια με τα οποία έκλεισε ο Στέφανος Κασσελάκης την ομιλία του.

Το «παρών» στη συνεδρίαση έδωσε και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.


Πηγή