Στη Γαλλία ο Νίκος Δένδιας για την καθέλκυση της φραγάτας «Κίμων»

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, θα επισκεφθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 τη Γαλλία, όπου θα τον υποδεχθεί στην Αεροπορική Βάση Lann–Bihoué, ο ομόλογός του, Sébastien Lecornu (14.30 τοπική ώρα).

Εν συνεχεία, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις της Naval Group στη Lorient, όπου θα τον υποδεχθεί ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και θα επιθεωρήσει τις εργασίες ναυπήγησης της Φρεγάτας «Νέαρχος» (15.15 τοπική ώρα).

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος από τον Γάλλο ομόλογό του και τον Αρχηγό ΓΕΝ, θα επισκεφθεί ακολούθως τη Φρεγάτα «Κίμων» και θα παραστεί στην τελετή καθέλκυσής της (16.05 τοπική ώρα).

Ο κ. Δένδιας θα μεταβεί επίσης στη Βάση της Δύναμης Ειδικών Επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας (FORFUSCO) στην περιοχή, στην οποία θα έχει διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας (17.05 τοπική ώρα).

Τέλος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα μεταβεί στο Ναυτικό Κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού στη Lorient, όπου θα συναντηθεί με τον Διοικητή και το προσωπικό του (18.30 τοπική ώρα).


Πηγή