Μητσοτάκης: Στο νέο κέντρο φροντίδας για ΑΜΕΑ στο Ελληνικό την Τρίτη

Μητσοτάκης: Την Tρίτη ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το νέο κέντρο φροντίδας για ΑΜΕΑ στον χώρο του Ελληνικού.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί στις 11:00 αύριο (Τρίτη 3 Οκτωβρίου), το νέο κέντρο φροντίδας για ΑΜΕΑ στον χώρο του Ελληνικού.

Νωρίτερα σήμερα ο Πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με παρουσιαστή τον Αντώνη Σρόιτερ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα στήριξης, αναφέροντας τις μέχρι τώρα οικονομικές πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση.

«Υπάρχουν συμπολίτες μας σήμερα οι οποίοι πραγματικά τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα. Κι εγώ δεσμεύομαι ότι θα ξύσω τον πάτο του βαρελιού ώστε αυτοί οι συμπολίτες μας που όντως δεν έχουν κανένα απόθεμα και καμία άλλη δυνατότητα στήριξης, να μπορέσω να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, βλέποντας και την εξέλιξη του Προϋπολογισμού έως το τέλος του χρόνου, για να δω αν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω να τους βοηθήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, αφήνοντας έτσι ανοικτό «παράθυρο» για νέα μέρα στήριξης στην οικονομία.

«Οι πρώτες 100 μέρες μου φάνηκαν σαν 1.000. Κληθήκαμε αμέσως μετά το καλοκαίρι να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες φυσικές καταστροφές. Μία τεράστια πυρκαγιά και πλημμύρες που δεν είχαμε αντιμετωπίσει ποτέ στην πατρίδα μας. Αντιλαμβάνομαι τη στεναχώρια της κοινωνίας και απαίτηση να κάνει περισσότερα η κυβέρνηση», είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Οι θετικές εξελίξεις του καλοκαιριού δεν ήταν λίγες. Η πορεία της οικονομίας, η αναβάθμιση του τουρισμού. Αυτά χάνονται όταν όλα σκεπάζονται από γεγονότα της στιγμής που καταστρέφουν ζωές και περιουσίες συμπολιτών μας.
Δεν αμφισβητώ τις δημοσκοπήσεις, συμμερίζομαι τα ίδια αισθήματα.
Πρέπει να τρέξουμε γρηγορότερα ειδικά σε ό,τι αφορά την Κλιματική Κρίση».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν τέθηκε ποτέ θέμα απομάκρυνσης του Κικίλια»

«Καταλαβαίνω την ανάγκη να δείξουμε με το δάχτυλο και να πούμε «φταίει αυτός». Δεν θα αλλάξουν πολλά με την απομάκρυνση ενός προσώπου. Υπάρχουν εξαιρέσεις, όμως, που έχουν να κάνουν με συμπεριφορές, με δηλώσεις, αλλά κατά κανόνα οι υπουργοί χρειάζονται χρόνο προκειμένου να δείξουν έργο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρέπει να προχωρήσουμε το σύστημα της Πολιτικής Προστασίας, μιλάω για το σύστημα «Αιγίς» για το οποίο έγινε πολλή συζήτηση. Το θέμα είναι κάθε χρόνο να είμαστε καλύτεροι, από ό,τι ήμασταν το προηγούμενο καλοκαίρι. Και στις φωτιές και στις πλημμύρες. Δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο ζήτημα για τον κ. Κικίλια», τόνισε.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θεωρώ καλό περιφερειάρχη τον Αγοραστό – Έγιναν έργα στη Θεσσαλία

Στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Καταλαβαίνω απόλυτα ότι όταν υπάρχει μία τόσο μεγάλη συμφορά, υπάρχουν πολιτικές ευθύνες αλλά και αναζητούνται ευθύνες από τη Δικαιοσύνη. Από τη συνεργασία που είχαμε δεν έχω παράπονα ως προς το πώς διαχειρίστηκε την κρίση. Τα υπόλοιπα θα τα αξιολογήσει η Δικαιοσύνη.

Έγιναν αρκετά έργα, κάποια από τα οποία υλοποίησε η κεντρική κυβέρνηση.
Έχουμε μία δυνατότητα να φτιάχνουμε τα έργα υποδομών καλύτερα από ότι στο παρελθόν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μπορούμε να φτιάξουμε τα έργα με τρόπο που μπορούν να αντέχουν.
Δεν λύσαμε το αντιπλημμυρικό πρόβλημα της Θεσσαλίας, αλλά έγιναν έργα. Μπορούμε και πρέπει να φτιάχνουμε έργα με άλλες προδιαγραφές, με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Στη Θεσσαλία θα πάρουμε την αρμοδιότητα από την Περιφέρεια. Θα συμμετέχει στην προσπάθεια, αλλά τον πρώτο λόγο θα έχει ο ανεξάρτητος φορέας διαχείρισης υδάτων.

Πρέπει να δούμε και το πρόβλημα της άρδευσης του θεσσαλικού κάμπου. Από την εκτροπή του Αχελώου, εδώ και 30 χρόνια, συζητάμε αυτά τα έργα.

Ήδη η επιτροπή καταλήγει σε συζητήσεις για έργα που πρέπει να γίνουν.
Είναι άλλο θέμα το αν θα βρεθεί κατηγορούμενος. Καλώς έχει ξεκινήσει η έρευνα. Δεν είναι λόγος να μην στηρίξουμε τον κ. Αγοραστό», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καδικάζω την πράξη βίας του Μπέου – Δεν τον στηρίζουμε

«Καταδικάζω απερίφραστα κάθε πράξη βίας, πόσω μάλλον το περιστατικό που περιγράψατε. Ο κ. Μπέος δεν έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Στις προηγούμενες εκλογές εκλέχθηκε κόντρα στον υποψήφιο που είχαμε στηρίξει. Από εκεί και πέρα είναι θέμα των δημοτών του Βόλου. Δεν έχουμε δώσει καμία στήριξη πέραν των τριών μεγάλων δήμων», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Σχετικές ειδήσεις


Πηγή