Η «Ομπρέλα» παίρνει το… όπλο της

Η «Ομπρέλα» βγαίνει ένα βήμα μπροστά και «πυροδοτεί» νέες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Mπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να δήλωσε πως εντός των επόμενων ημερών θα συνεδριάσουν άμεσα τα όργανα του κόμματος, ωστόσο η «Ομπρέλα» με επιστολή της στους γραμματείς Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη βγαίνει ένα βήμα μπροστά και ζητά άμεση σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας.

Εν τω μεταξύ η «Ομπρέλα» θα πραγματοποιήσει το Σάββατο και την Κυριακή πανελλαδική σύσκεψη μέσω διαδικτύου, προκειμένου να καθορίσει τα επόμενα βήματα της. Τα στελέχη της θα ήθελαν ιδανικά να εμφανιστούν στο επικείμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με μια πλατφόρμα, η οποία θα αποτελούσε τη βάση για μια συνολική πολιτική αντιπαράθεση με τη νέα ηγεσία.

Πάντως τα μέλη της «Ομπρέλας» έχουν διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση πως ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να τηρήσει το Καταστατικό.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δήλωσε πρόσφατα πως «μόνο η τήρηση του καταστατικού μας εξασφαλίζει την ενότητα του κόμματος». Αλλά και ο Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του ανέφερε πως ένα κόμμα όπως ήταν έως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να τεθεί στην κρίση των μελών του, καθώς δεν λειτουργεί μόνο με τον πρόεδρο. « Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαδικασίες και καταστατικό.

Ήδη αυτά καταπατήθηκαν. Δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία αυτού του χώρου, δια δελτίου Τύπου να ανακοινώνεται η αντικατάσταση του εκπροσώπου Τύπου. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Επιβάλλεται να συζητηθεί από το καταστατικό. Ο Αλέξης Τσίπρας πάντα τα συζητούσε στην πολιτική γραμματεία» επεσήμανε.


Πηγή