«Η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο πρέπει να προηγείται της… θέσης σε τομέα ευθύνης»

Ο Σπύρος Δημητρίου, δικηγόρος, σε συνέντευξή του στο Newsbomb.gr εξηγεί την απόφασή του να συστρατευθεί με τον Νίκο Χαρδαλιά στην εκλογική μάχη για την Περιφέρεια Αττικής.

Ο γνωστός δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου, που έχει ασχοληθεί με υποθέσεις που έχουν ταλανίσει το πανελλήνιο, εκτιμά ότι μπορεί να προσφέρει στη δημόσια διοίκηση τόσο στις υπηρεσίες της Περιφέρειας με τις νομικές του γνώσεις, όσο και σε θέματα αστυνόμευσης και εγκληματικότητας, στον βαθμό των αρμοδιοτήτων του φορέα.

«Η διάθεση προσφοράς στα κοινά ξεκινά από ό,τι διαθέτει ο κάθε πολίτης ως προσόντα, και να είναι διατεθειμένος να κάνει τις ανάλογες θυσίες. Γνωρίζω πώς λειτουργεί η δημόσια διοίκηση και μπορώ να την υπηρετήσω», υπογραμμίζει.

Και εξηγεί το σκεπτικό του: «Δεν είναι δυνατόν σε μια φυσική καταστροφή ή σε ένα έργο να χάνεται χρόνος στη σύγκρουση αρμοδιοτήτων. Όλα αυτά είναι θέμα διάρθρωσης που μπορεί να επιλυθεί. Ο Νίκος Χαρδαλιάς, με τις δύσκολες αποστολές που έχει φέρει σε πέρας, έχει αποδείξει ότι δεν κρύβεται πίσω από αρμοδιότητες».

Ειδικά για τη δημόσια τάξη και το έγκλημα, δε, ζήτημα πολύ σημαντικό για την Αττική και την πρωτεύουσα, θα μπορούσαν να προωθηθούν δοκιμασμένες λύσεις που επιλέγονται στο εξωτερικό, «ωστόσο είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο», όπως σημείωσε.

Ο Σπύρος Δημητρίου μίλησε και για τον… ναρκισσισμό που έχει παρατηρήσει να ισχύει σε ανθρώπους που εκλέγονται. «Ελπίζω αν εκλεγώ να μην μου συμβεί», συμπληρώνει γελώντας.

Ο ίδιος, θεωρεί ότι η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο πρέπει να προηγείται της θέσης σε τομέα ευθύνης, διοίκησης και εξουσίας.

«Στην αυτοδιοίκηση υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν στην πραγματικότητα επάγγελμα… Δεν μπορώ να δεχθώ ότι κάποιος που δεν έχει κοινωνική εμπειρία μέσω του επαγγέλματος, δεν έχει φανεί παραγωγικός και χρήσιμος, μπορεί να λάβει μια τέτοια θέση, η οποία είναι το επόμενο στάδιο της προσφοράς», σημειώνει.

Τέλος, ο δικηγόρος θεωρεί ότι οι περιφέρειες θα πρέπει να αποκτήσουν επιτέλους εξωστρέφεια.

«Η Περιφέρεια είναι απρόσωπη. Ρωτήστε κόσμο στον δρόμο ποιον περιφερειακό σύμβουλο ή στέλεχος γνωρίζει, μάλλον θα σας απαντήσουν κανέναν. Έτσι όμως, δεν μπορεί να ασκείται ο έλεγχος -και ο δημοσιογραφικός- με τον τρόπο που πρέπει. Η εξωστρέφεια είναι απαραίτητη στη Δημοκρατία».

Δείτε τη συνέντευξη του Σπύρου Δημητρίου στο Newsbomb.gr:


Πηγή