Μισές συγγνώμες Κασσελάκη που δεν έγιναν αποδεκτές

Ο εκάστοτε πρόεδρος έχει το δικαίωμα των επιλογών, ξεκάθαρα – αν και έγιναν εν αγνοία και χωρίς την καταστατική έγκριση των αρμοδίων οργάνων

Να διορθώσει την αρνητική εντύπωση που προκάλεσαν οι δημόσιοι και άνευ προηγούμενης ενημέρωσης «αποκεφαλισμοί» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τα πόστα τους, δίχως την έγκριση των αρμοδίων οργάνων, επιχείρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Οι πρώτες κινήσεις του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, περιελάμβαναν τον ορισμό της Δώρας Αυγέρη στη θέση του Στέργιου Καλπάκη, ως εκπροσώπου Τύπου του κόμματος και του Γιώργο Τσίπρα αντί του Θανάση Θεοχαρόπουλου, στη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο εκάστοτε πρόεδρος έχει το δικαίωμα των επιλογών, ξεκάθαρα – αν και έγιναν εν αγνοία και χωρίς την καταστατική έγκριση των αρμοδίων οργάνων (Πολιτική Γραμματεία και Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αντίστοιχα).

Ωστόσο, οι «καρατομήσεις» έγιναν δημόσια, άκομψα και χωρίς να έχει προηγηθεί νωρίτερα η ενημέρωση των δύο στελεχών, τα οποία προέρχονται από τη διεύρυνση, καθώς εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Επομένως, οι πρώτες κινήσεις στράφηκαν εναντίον των ανθρώπων που υποτίθεται ότι ήρθε να εκφράσει η νέα ηγεσία.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι έστω και με μια μικρή καθυστέρηση, ο Στέφανος Κασσελάκης κατάλαβε το λάθος του και προσπάθησε, εν μέρει, να το διορθώσει. Στην εκδήλωση για την υποψηφιότητα του Κώστα Ζαχαριάδη ως υποψηφίου δημάρχου, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσέγγισε τα δύο στελέχη που «καρατόμησε».

Σύμφωνα με πληροφορίες τους ζήτησε «συγνώμη» για την άκομψη κίνηση του και πως θέλει να συναντηθεί μαζί τους. Το πρωί της Πέμπτης, ο Στέργιος Καλπάκης βρέθηκε στη Βουλή και συνάντησε τον νέο πρόεδρο. Εκείνος απολογήθηκε για όσα συνέβησαν.

Όμως, το νεαρό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ του εξήγησε ότι το «άδειασμα» ήταν δημόσιο, άρα η «συγνώμη» δεν μπορεί να είναι ιδιωτική, αλλά επίσης δημόσια – κάτι για το οποίο δεν δεσμεύτηκε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ακριβώς με την ίδια θέση με τον Στέργιο Καλπάκη, έχει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος δεν κλήθηκε ακόμα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για κατ’ ιδίαν συνάντηση.


Πηγή