Άδωνις Γεωργιάδης: Εντός 30 ημερών η σύνταξη – Ταλαντούχος ο Κασσελάκης – Αντιγράφει Μητσοτάκη

Αν καταθέσει κάποιος μία σύνταξη αύριο και έχει ένα ταμείο, θα λάβει τη σύνταξη εντός 30 ημερών, είπε ο υπουργός Εργασίας

Στις 32.000 ανέρχονται οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις και ο σκοπός είναι μέχρι τέλους του έτους να πέσουν στις 25.000, είπε ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στους «Αταίριαστους» στο ΣΚΑΙ.

Σημείωσε πως αν καταθέσει κάποιος μία σύνταξη αύριο και έχει ένα ταμείο, θα λάβει τη σύνταξη εντός 30 ημερών.

Σε ό,τι αφορά τα εφάπαξ ανέφερε ότι σχεδόν έχουν εξοφληθεί όλα.

Αναγνώρισε πως στις επικουρικές συντάξεις καταγράφεται πρόβλημα και προανήγγειλε ότι θα καταθέσει αύριο το νομοσχέδιο στο υπουργικό συμβούλιο.

Διευκρίνισε ότι δεν αλλάζει το ωράριο εργασίας, ωστόσο όπως είπε είναι «δικαίωμα του εργαζόμενου να δουλέψει και σε άλλο εργοδότη» και αυτό είναι σύμφωνο με ευρωπαϊκή οδηγία. «Κανένας εργοδότης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει καταχρηστικά το δικαίωμα αυτό. Η επιθεώρηση εργασίας θα κάνει έλεγχο μέσω του Εργάνη».

Αναφορικά με τις τριετίες υπογράμμισε ότι δεν γίνεται το μέτρο να έχει αναδρομική ισχύ καθώς οι εργοδότες δεν μπορούν να αντέξουν το συγκεκριμένο οικονομικό βάρος.

Αναφερόμενος στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον χαρακτήρισε ταλαντούχο και προσέθεσε: «Η εκλογή του μού έχει δημιουργήσει πολλές απορρίες για τα πραγματικά πιστεύω των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα, υποστήριξε πως ο Στέφανος Κασσελάκης αντιγράφει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τέλος, δήλωσε πως του είναι πολύ συμπαθής ο Τάιλερ και διερωτήθηκε: Αν ένας πολιτικός αρχηγός εμφάνιζε τη σύζυγό του και έλεγε θα προσφέρει πολλά στη χώρα, δεν θα έλεγαν γιατί μιλάει για τη χώρα.


Πηγή