Κυριάκος Μητσοτάκης από ΔΕΘ: «Δεν θα διστάσω να απομακρύνω κάποιον υπουργό – Ουδείς αμετακίνητος»

Η συμπεριφορά ενός υπουργού μπορεί να δικαιολογήσει την απομάκρυνση του, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ

«Οι υπουργοί είναι καλό να δοκιμάζονται οι υπουργοί σε νέα χαρτοφυλάκια», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, σε ερώτηση που δέχθηκε στη ΔΕΘ

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, το rotation δεν έγινε στην τύχη αλλά συμπλήρωσε ότι «αυτό δεν σημαίνει πως έκανα όλες τις σωστές επιλογές»

«Δεν υπάρχουν αμετακίνητοι υπουργοί. Ένας υπουργός αξιολογείται σε δύο επίπεδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης εξηγώντας τι εννοεί:

«Το πρώτο είναι η αποτελεσματικότητα. Αν μπορεί να υλοποιήσει την κεντρική κυβερνητική πολιτική. Σε δύο μήνες δεν μπορώ να κρίνω αν ένας υπουργός είναι αποτελεσματικός. Για αυτό δεν κάνω συχνά ανασχηματισμούς.

Το δεύτερο είναι η συμπεριφορά. Εκεί η κρίση μπορεί να είναι στιγμιαία και ακαριαία. Αν μία συμπεριφορά δικαιολογεί απομάκρυνση, δεν θα διστάσω να το κάνω.

Δώστε μας λίγο χρόνο, να κρίνουμε τους υπουργούς. Για όσους ισχυρίζονται ότι δεν ξεκινήσαμε καλά. Το ακούω. Αλλά είχαμε να διαχειριστούμε δύο μεγάλες καταστροφές. Αυτό σκεπάζει τα υπόλοιπα»

«Είναι απολύτως λογικό να ασκείται κριτική για τις αστοχίες. Αυτός είναι ο ρόλος του Τύπου και της αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση κρίνεται συνολικά, έτσι έγινε και με την προηγούμενη κυβέρνηση και πήγαμε στο 41%», κατέληξε ο πρωθυπουργός


Πηγή