Κώστας Αγοραστός: Δεν σπαταλήθηκε ούτε ένα ευρώ από αυτά που πήραμε για τα έργα

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, υποστήριξε πως τα έργα είτε έγιναν είτε είναι σε εξέλιξη και δεν υπήρξε σπατάλη δημόσιου χρήματος.

Σε ενημέρωση σχετικά με τα έργα που έγιναν στη Θεσσαλία, λόγω των φονικών πλημμυρών και των τεράστιων καταστροφών στην περιοχή από την κακοκαιρία Daniel, προχώρησε ο Κώστας Αγοραστός. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας υποστήριξε πως έγιναν τα περισσότερα αντιπλημμυρικά που έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και χρόνια στην περιοχή, ενώ υποστήριξε πως δεν τον ενδιαφέρει αν έχει στοχοποιηθεί αλλά τον ενδιαφέρει να βοηθήσει τους πολίτες.

«Η Θεσσαλία δοκιμάζεται σκληρά. Ζούμε τις συνέπειες από μια θηριώδη καταστροφή, ως αποτέλεσμα του πρωτόγνωρου καιρικού φαινομένου που δεν έχει ξανασυμβεί, ούτε θα μπορούσε να προβλεφθεί στην πλήρη έκταση και έντασή του. Αυτή την στιγμή ιδιαίτερη σημασία έχει να κινηθούμε με ταχύτητα, και αποτελεσματικότητα για να μπορέσουν οι άνθρωποι της Θεσσαλίας να ξανασταθούν στα πόδια τους. Να ξεκινήσουμε να οικοδομούμε ένα βιώσιμο και ανθεκτικό μέλλον. Αυτή η διαδικασία δεν είναι εύκολη και θα πάρει χρόνο. Δουλεύουμε ασταμάτητα για τα ταχύτερα δυνατόν αποτελέσματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός.

Αναφορικά με τα έργα μετά τον Ιανό, απάντησε: «Έχουν ολοκληρωθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη από την Περιφέρειας Θεσσαλίας περισσότερα από 70 έργα συνολικού ύψους 164,7 εκατ. ευρώ. Κάναμε τα περισσότερα αντιπλημμυρικά που έχουν γίνει εδώ και χρόνια στη Θεσσαλίας. Καθαρίστηκαν ποταμοί, ρέματα, χείμαρροι και ενισχύθηκαν αναχώματα σε συνολικό μήκος πάνω από 400 χλμ. Τα έργα μας λειτούργησαν, αλλά το πρωτόγνωρο κλιματικό φαινόμενο ξεπέρασε».

Τέλος, υποστήριξε πως «Είμαι αφοσιωμένος στη διαχείριση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της Θεσσαλίας. Τίποτε άλλο δεν με απασχολεί. Δεν με ενδιαφέρει αν με στοχοποιούν και με σταυρώνουν. Ζούμε μια μεγάλη τραγωδία. Δουλειά μου είναι να βοηθήσω με κάθε τρόπο του ανθρώπους μας που ανεβαίνουν ένα μεγάλο Γολγοθά. Τώρα όλοι έχετε την αλήθεια στα χέρια σας. Τώρα κανείς δεν μπορεί να επικαλεστεί βολική άγνοια. Τώρα είτε λέμε την αλήθεια ή απλά συκοφαντούμε για άλλους λόγους».


Πηγή