Ο Σταϊκούρας οδεύει προς έξοδο, Ενόχληση από τη συνέντευξη Κικίλια

Ενόχληση για τη συνέντευξη Κικίλια

– Ενόχλησε το Μαξίμου η χθεσινή εμφάνιση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια. Και ενόχλησε γιατί επί της ουσίας εμφανιζόμενος και στην προσπάθειά του να σώσει ό,τι του έχει απομείνει από το προσωπικό του πολιτικό κεφάλαιο, δεν δίστασε να αδειάσει τη μισή κυβέρνηση. Η μεγαλύτερη αιχμή εκτοξεύθηκε (εμμέσως) κατά του προκατόχου του, Χρήστου Στυλιανίδη, με την αναφορά ότι η απορρόφηση από το πρόγραμμα «Αιγίς» δεν ξεπερνούσε το 1%, όταν ανέλαβε το υπουργείο. Επίσης, ο γίγαντας Κικίλιας είπε ότι δεν υπάρχουν ραντάρ και ότι το 112, που έφτιαξε ο συνυποψήφιός του στην Α’ Αθήνας, Κυριάκος Πιερρακάκης, που, για να μην ξεχνιόμαστε, του έριξε κάτι χιλιάδες σταυρούς στ’ αυτιά (!), χρειάζεται αναβάθμιση. Την υπόλοιπη ευθύνη που απομένει τη «χρέωσε» στο υπουργείο Εσωτερικών. Σε γενικές γραμμές, ο υπουργός Βασίλης, προφανώς μη αντιλαμβανόμενος το βάρος των ευθυνών που του αναλογούν, εμφανίστηκε στην τηλεόραση απλώς για να καταμερίσει ευθύνες σε άλλους. Επειδή γνωρίζω τον άνδρα από την εποχή που ήταν παρατρεχάμενος του Κακλαμάνη (και του Κυριάκου του Γριβέα) στον Δήμο της Αθήνας, έχω τη βεβαιότητα ότι αυτό που έκανε, το έκανε για έναν πολύ απλό λόγο. Για να αποκτήσει άλλοθι στην περίπτωση που ο πρόεδρος Μητσοτάκης του δείξει την πόρτα της εξόδου. Ο Κικίλιας, έχοντας πλέον καταλάβει πως έχει τελειώσει, προσπαθεί να κάνει ηρωική έξοδο. Να βγει και να πει ότι φαγώθηκε γιατί τόλμησε να πει τις αλήθειες. Πάντως, χθες το απόγευμα, μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι με την εμφάνισή του επισφράγισε την ήδη ειλημμένη απόφαση του πρωθυπουργού.

Περί ανασχηματισμού

– Την ίδια ώρα που τα περισσότερα media «αποκάλυπταν» είτε ότι έχει υποβάλει παραίτηση ο Κικίλιας, είτε ότι ο Μητσοτάκης ετοιμάζει αλλαγές στην κυβέρνηση πριν από τη ΔΕΘ, η στήλη σάς ενημέρωνε για τα ακριβώς αντίθετα. Πρώτον, ότι ο υπουργός Βασίλης δεν πρόκειται να παραιτηθεί και, δεύτερον, ότι οι οποίες αλλαγές στην κυβέρνηση θα γίνουν αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Όπως πληροφορούμαι, ο πρόεδρος Κυριάκος, που έχει εντοπίσει τις αδυναμίες στη λειτουργία της νέας κυβέρνησής του, δεν προτίθεται να προχωρήσει σε βεβιασμένες κινήσεις. Ό,τι είναι να κάνει, θα το κάνει αμέσως μετά τις κάλπες του επόμενου μήνα. Πάντως, αν μου ζητούσατε δύο σιγουράκια προς αποχώρηση, το ένα είναι ο Κικίλιας και το άλλο ο Φλωρίδης.

Μετακίνηση Σταϊκούρα

– Εν όψει των αλλαγών που ετοιμάζει ο πρόεδρος Μητσοτάκης, πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα από τα πρόσωπα που είναι πολύ πιθανόν να μετακινηθεί από το χαρτοφυλάκιο που κατέχει είναι και ο Χρήστος Σταϊκούρας. Βλέπετε, ο έμπειρος πολιτικός μέσα σε ελάχιστο χρόνο κατάφερε να «στείλει» μαζικά τους εργολάβους στο Μαξίμου. Μάλιστα, οι γνωρίζοντες το σχετικό παρασκήνιο δεν αποκλείουν μέχρι και διαδήλωση στο γραφείο του Μητσοτάκη από τους ισχυρούς… του τσιμέντου. Επειδή, λοιπόν, η συνεργασία του υπουργού με τους εργολάβους κρίνεται αναγκαία, από τη στιγμή που δεν υπάρχει, δεν αποκλείω να δούμε τον πρωθυπουργό να αλλάζει χαρτοφυλάκιο στον Σταϊκούρα.

Πηγή