Καρατομήσεις, παραιτήσεις, ανασχηματισμός, μετατίθενται για μετά την ΔΕΘ

Οι επαναλαμβανόμενες και αποσπασματικές καρατομήσεις δείχνουν να απομακρύνονται ως μέθοδος «κάθαρσης» για το κυβερνητικό στρατόπεδο

Όπως όλα δείχνουν η παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη είναι μάλλον η τελευταία προσώρας και τα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν περί νέων επικείμενων παραιτήσεων ή καρατομήσεων φαίνεται πώς μετατίθενται σε ένα δεύτερο χρόνο όπου θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο ενός ευρύτερου ανασχηματισμού.

Τα όσα ακούγονται περί «μαύρης λίστας» υπουργών την οποία έχει στα χέρια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης προφανώς και έχουν βάση αληθείας, όμως στο Μέγαρο Μαξίμου συνεκτιμήθηκαν πολλοί παράγοντες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι συνεχείς και αποσπασματικές απομακρύνσεις θα φέρουν αντίθετο από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Ακριβώς για να πέσουν οι τόνοι και να σταματήσει η παραφιλολογία των τελευταίων ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να συναντηθεί χθες με τον Βασίλη Κικίλια. Σύμφωνα με πληροφορίες στην συζήτηση ειπώθηκαν όλα ανοικτά και χωρίς γωνίες. Ωστόσο δόθηκε έμφαση στη μάχη που δίνει αυτή την ώρα συνολικά η πολιτεία και η κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και την ανακούφιση των οικογενειών που επλήγησαν και έχασαν τις περιουσίες τους.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει το σήμα ότι θέλει να ανέβει στη ΔΕΘ και να ασχοληθεί με την ουσία των οικονομικών προβλημάτων που γεννά η πρωτοφανής καταστροφή στον κάμπο.

Μετά τη ΔΕΘ και πριν το ταξίδι στις ΗΠΑ όλα πλέον είναι ανοικτά για ανασχηματισμό σε έναν ουδέτερο χρόνο όπως συνηθίζεται να λέγεται. Σημειώνουμε ότι η ιστορία έχει αποδείξει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είναι υπέρμαχος των σαρωτικών ανασχηματισμών, που σημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα έχουμε σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις εκεί που βεβαιωμένα υπάρχουν φαινόμενα αστοχιών και αρρυθμίας.

Οι πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα γίνουν to the point και όχι απλά για να καλυφθεί η δικαιολογημένη κοινωνική δυσαρέσκεια.

Θα είναι δομικού τύπου για να μπορέσει η κυβέρνηση να οχυρώσει πλήρως το κράτος σε επίπεδο πολιτικής προστασίας και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.


Πηγή