Έβρος: Στη Δαδιά ο πρωθυπουργός – Θα παραστεί στον αγιασμό του δημοτικού σχολείου στην Παλαγία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί μετά στην Αλεξανδρούπολη. 

Στον Έβρο βρίσκεται από χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο επίσκεψής του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στην περιοχή της Δαδιάς, προκειμένου να παραστεί στον αγιασμό του δημοτικού σχολείου στην Παλαγία το οποίο είχε καταστραφεί από την πρόσφατη πυρκαγιά.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με εκπροσώπους των τοπικών φορέων.

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε και πάλι τις πληγείσες στη Θεσσαλία και είχε διευρυμένη σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα. Αμέσως μετά ανακοίνωσε μέτρα για τους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel, επισημαίνοντας πως η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό όλων των πολιτών που επλήγησαν και σημείωσε ότι η έννοια της επόμενης ημέρας έχει να κάνει με την επούλωση των σοβαρών τραυμάτων που άφησε πίσω της η θεομηνία.

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι από σήμερα Δευτέρα θα ανοίξει η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής και είπε πως η κυβέρνηση θα κάνει ότι καλύτερο γίνεται για να επανέλθει η περιοχή σε κάποιους κανονικούς ρυθμούς.

Σημείωσε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της δημόσιας Υγείας και εξήγησε ότι ο προϋπολογισμός θα καλύψει στο ακέραιο τις αποζημιώσεις που απαιτούνται. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπργός ανέφερε πως αγρότες και κτηνοτρόφοι θα καλυφθούν μέσω του ΕΛΓΑ, ο οποίος θα καλύψει στο ακέραιο οποιαδήποτε πρόσθετη παροχή απαιτείται.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θα χρειαστούμε την αρωγή της ΕΕ και έκανε γνωστό ότι την Τρίτη θα βρεθεί στο Στρασβούργο επικεφαλής κλιμακίου, όπου θα έχει συνομιλίες με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την ευρωπαϊκή αρωγή για την κακοκαιρία, η οποία σχετίζεται και με την κλιματική αλλαγή.

Πηγή: ΕΡΤ