Κακοκαιρία Daniel: Πώς θα αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι – Τι απαντά ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Τεράστιες καταστροφές έχουν υποστεί αγρότες και κτηνοτρόφοι εξαιτίας των πλημμυρών από την κακοκαιρία Daniel

«Η κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση του μεγέθους της καταστροφής» ανέφερε στο OPEN, o υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Κελέτσης ερωτηθείς για τις τεράστιες καταστροφές που έχουν υποστεί αγρότες και κτηνοτρόφοι εξαιτίας των φονικών πλημμυρών στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε: «Η κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση του μεγέθους της καταστροφής και το τι απαιτείται να γίνει τη επόμενη ημέρα. Θα πρέπει πρώτα να έχουμε την πλήρη αποτίμηση και της καταστροφής. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον συμπολίτη μας ότι από πλευράς Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ήδη κάνουμε τον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα. Το απόγευμα πάλι ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης θα είναι πάλι εκεί στη Θεσσαλία προκειμένου να συντονίσει την κατάσταση και να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα προβλήματα, να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον».

Με βάση τις δηλώσεις οι αποζημιώσεις

Για τις αποζημιώσεις ο υφυπουργός ανέφερε πως θα επιταχυνθεί η καταγραφή του απολεσθέντος ζωικού κεφαλαίου βάση τις δηλώσεις και τα στοιχεία των κτηνιατρικών υπηρεσιών και θα γίνει ταυτοποίηση με τα στοιχεία του ΕΛΓΑ.

Όπως υπογράμμισε «Δεν μπορούμε να περιμένουμε να τραβηχτούν τα νερά, να πάει ο ΕΛΓΑ και μετά να αρχίσει η διαδικασία των αποζημιώσεων. Μιλάμε για μια επείγουσα διαδικασία. Τα ζώα θα αποσύρονται αμέσως και θα πηγαίνουν είτε για καύση είτε για ταφή και με τις υπηρεσίες θα δούμε με διασταύρωση με τον ΕΛΓΑ. Θα δούμε ποιος είναι ο αριθμός των ζώων και των κοπαδιών και να υπάρχουν αποζημιώσεις. Κοιτάμε να προχωρήσουμε γρήγορα».


Πηγή