Αχτσιόγλου: Να σπάσουμε τον φόβο που o κ. Μητσοτάκης εμπεδώνει στην κοινωνία

«Αυτό που είδαμε τους δύο μήνες μετά την εκλογική νίκη του κ. Μητσοτάκη ήταν πυρκαγιές να καίνε τη χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη, ανθρώπινες ζωές να χάνονται, τεράστια οικολογική καταστροφή και περιουσίες να καταστρέφονται», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου από το Μενίδι 

Επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο εκτιμά ότι μπορεί να κερδίσει, εξαπέλυσε η Έφη Αχτσιόγλου από το Μενίδι, σε μια συγκέντρωση με πολύ μεγάλη συμμετοχή πολιτών, που θέλησαν να ακούσουν τις προτάσεις της πρώην υπουργού Εργασίας.

«Αυτό που είδαμε τους δύο μήνες μετά την εκλογική νίκη του κ. Μητσοτάκη ήταν πυρκαγιές να καίνε τη χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη, ανθρώπινες ζωές να χάνονται, τεράστια οικολογική καταστροφή και περιουσίες να καταστρέφονται. Το κράτος ήταν απών, εμφανιζόταν μόνο για να ρίξει κάπου αλλού το φταίξιμο και μέσα από ακραίες θεωρίες συνομωσίας νομιμοποιεί αυτόκλητους σερίφηδες στον Έβρο», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου σε συγκέντρωση – συζήτηση με πολίτες στις Αχαρνές.

«Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη δεν είναι απλώς ένας γιγαντιαίος μηχανισμός διασπάθισης δημοσίου χρήματος, ρουσφετολογικών σχέσεων και παρακολούθησης του μισού πολιτικού συστήματος και των στρατιωτικών της χώρας, όπως γνωρίζαμε, αλλά καταλήγει να είναι ένα εγκληματικό κράτος. Ο κ. Μητσοτάκης μας υποσχόταν κοσμογονία στην Πολιτική Προστασία και στην ετοιμότητα του κράτους και αυτό που βιώνουμε είναι η απόλυτη δυστοπία», επισήμανε.

Η κυρία Αχτσιόγλου υπογράμμισε ακόμη ότι «αυτό το καλοκαίρι έχουμε βιώσει ακραία φαινόμενα βίας. Ακροδεξιοί χούλιγκαν διέσχισαν ολόκληρη τη χώρα και έφτασαν, χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να δολοφονούν έναν νέο άνθρωπο στη Νέα Φιλαδέλφεια, και εκεί το κράτος αδιάφορο, απών. Αυτό το καλοκαίρι για πρώτη φορά τόσοι πολλοί Έλληνες δεν μπόρεσαν να κάνουν ούτε μία μέρα διακοπές λόγω οικονομικής πίεσης. Αυτό το καλοκαίρι βλέπουμε εργαζόμενους να κολυμπούν για να σερβίρουν, για να βγάλουν το μεροκάματο, και έναν υπουργό Εργασίας να απαντά με την πρόταση για 13ωρη εργασία και τις πλέον ευέλικτες εργασιακές σχέσεις».

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης εμπεδώνει στην ελληνική κοινωνία τον φόβο και την αίσθηση ότι δεν μπορεί να έχει κάτι καλύτερο, ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο» και πρόσθεσε πως «αυτό που εμείς πρέπει να κάνουμε πρωτίστως είναι να σπάσουμε αυτόν τον φόβο. Η ελληνική κοινωνία αξίζει, δικαιούται και μπορεί να ζήσει καλύτερα, αυτό είναι το μεγάλο πολιτικό στοίχημα της επόμενης μέρας».

Σημείωσε, παράλληλα, ότι «o ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρέπει να επανέλθει σε κυβερνητική τροχιά και να δώσει προοπτική στους πολίτες», τονίζοντας πως «είμαστε κυβερνητικό κόμμα σημαίνει προφανώς ότι έχουμε την αφετηρία μας, την ιδεολογία και τις αξίες της Αριστεράς, αλλά απευθυνόμαστε στον ευρύτερο δυνατό κόσμο. Επιδιώκουμε τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική και ιδεολογική επιρροή. Επιδιώκουμε να πείθουμε και να κερδίζουμε κάθε μέρα και περισσότερους».


Πηγή