ΣΥΡΙΖΑ: Επιστρέφει η πολιτική – Στον «αέρα» το debate

Μετά από περίπου δέκα ημέρες όπου ο «πλανήτης» ΣΥΡΙΖΑ στροβιλίστηκε από τα κοινωνικά δίκτυα και τις life style παρεμβολές, ήρθε η ώρα η πολιτική να επιστρέφει στο προσκήνιο για την αξιωματική αντιπολίτευση, δέκα ημέρες πριν την εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση.

Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεχίζουν τις περιοδείες τους και δίνουν καθημερινά το στίγμα τους – είτε κάποιος συμφωνεί με αυτό, είτε διαφωνεί- που αφορά το αύριο της παράταξης.

Η «διαίσθηση» Ηλιόπουλου

Παρότι μεγάλο τμήμα των μίντια αφιέρωσε δυσανάλογα μεγάλο χρόνο και χώρο στην υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, τα πρόσωπα που έχουν πραγματική «γείωση» με την κομματική βάση, υποστηρίζουν ότι ο ντόρος που κάποιοι επιχειρούν να δημιουργήσουν, δεν μεταφέρεται προς τα κάτω.

Μάλιστα, ο Νάσος Ηλιόπουλος, υποστήριξε δημόσια, μιλώντας στον «Σκάι», ότι τα μηνύματα που παίρνει από τις ανοιχτές διαδικασίες που πραγματοποιούνται καθημερινά, δείχνουν ότι η επόμενη αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η Έφη Αχτσιόγλου. Μάλιστα, προσέθεσε με νόημα ότι ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι κοινοβουλευτικό πρόσωπο.

Προς επίρρωση των λεγομένων του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, ήρθε να προστεθεί η τεράστια -για τα δεδομένα της εποχής- προσέλευση κόσμου που είχε η Έφη Αχτσιόγλου στην εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Μενίδι – τον μεγαλύτερο δήμο της Ανατολικής Αττικής, που επί της ουσίας καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις.

Στον «αέρα» το debate

Στην ανάγκη διεξαγωγής debate ανάμεσα στους υποψήφιους για την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα, στάθηκε για ακόμα μια φορά ο Νίκος Παππάς, που περιοδεύει στην Κρήτη.

«Νομίζω ότι θα ήταν δόκιμο να γίνει και μια δημόσια συζήτηση. Έχουν διατυπωθεί με κάποιον τρόπο, όχι αυτή τη στιγμή επαρκή ως προς την επικοινωνία με τον κόσμο, οι διαφορετικές απόψεις. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, δεν πρέπει να το κρύψουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90.1».

Πάντως, τα χρονικά περιθώρια δείχνουν να στενεύουν ασφυκτικά για την τηλεμαχία. Πλέον, είναι ρεαλιστικό το σενάριο να μην διεξαχθεί κάποια δημόσια συζήτηση, καθώς είναι φανερό ότι η πλευρά του Ευκλείδη Τσακαλώτου δεν την επιθυμεί.

Σταθερά… Αριστερά

Να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκάθαρη ταυτότητα, έτσι ώστε να μπορεί στη συνέχεια να προχωρήσει σε ανοίγματα και συμμαχίες, προτάσσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μάλιστα, με δήλωση του, άφησε σαφείς αιχμές για την υποψηφιότητα Κασσελάκη, υπογραμμίζοντας πως «ένα σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς, θα πρέπει να είναι δημοκρατικό και να καλλιεργεί τη συνεργασία και την ομαδική δουλειά ανάμεσα στα μέλη του. Πρέπει κάθε μέλος να νιώθει ότι συνεισφέρει ουσιαστικά και ότι όλες οι απόψεις ακούγονται. Αυτό περιλαμβάνει κάθε επίπεδο, από τις τοπικές Οργανώσεις Μελών, μέχρι την Κεντρική Επιτροπή και την ηγετική ομάδα. Μια ηγετική ομάδα στην οποία ο πρόεδρος θα είναι πρώτος ανάμεσα σε ίσους».

Οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν τις εξορμήσεις τους σε ολόκληρη την Ελλάδα, με στόχο να πείσουν τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, ότι αποτελούν την καλύτερη επιλογή για το αύριο.


Πηγή